Τελευταίο ‘αντίο’ στον Γιάννη Καψή

Τελευταίο ‘αντίο’ στον Γιάννη Καψή
Η νεκρώσιμος ακολουθια του δημοσιογραφου Γιάννη Καψή στο Α' Νεκρροταφείο, τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Στο Α' Νεκροταφείο η κηδεία του σπουδαίου δημοσιογράφου και πρώην υπουργού, παρουσία πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου

Το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο και πολιτικό Γιάννη Καψή, που έφυγε απ’ τη ζωή τη Δευτέρα, είπαν σήμερα  συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και εκπρόσωποι της πολιτικής.

Η κηδεία του σπουδαίου δημοσιογράφου και πατέρα των Παντελή και Μανώλη Καψή τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η  Φώφη Γεννηματά,  ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Τέρενς Κουίκ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Μανιάτης, η Άννα Διαματοπούλου, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Νίκος Αλιβιζάτος, η Μαρία Δαμανάκη, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Κώστας Γείτονας, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Αντρίκος Παπανδρέου, ο Γιώργος και η ‘Αννα Νταλάρα, πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και πολλοί δημοσιογράφοι.

Στεφάνια απέστειλαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η βουλή των Ελλήνων, το υπουργείο Εξωτερικών, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, ο Αντώνης Λιβάνης, η εφημερίδα «Τα Νέα», η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά, o Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιώργος Μπόμπολας, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος κ.ά.

Ο Γ. Καψής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για ένα μικρό διάστημα άσκησε τη δικηγορία, αλλά τελικά αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στη δημοσιογραφία, με την οποία ασχολούνταν επαγγελματικά από 17 ετών.

Ξεκίνησε ως βοηθός στο αστυνομικό ρεπορτάζ, αλλά πολύ γρήγορα ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη του ρεπορτάζ με ειδίκευση τελικά στα πολιτικά και διπλωματικά θέματα. Διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημερίδας Έθνος από το 1958 έως το 1970, οπότε καταδικάστηκε από ειδικό Στρατοδικείο της χούντας των συνταγματαρχών και φυλακίστηκε λόγω των άρθρων του υπέρ της δημοκρατίας. Μετά την αποφυλάκισή του, εργάστηκε ως β΄ αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Το Βήμα και στη συνέχεια ως διευθυντής στο περιοδικό Ταχυδρόμος. Μετά τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, και για να αποφύγει τη σύλληψη, διέφυγε στο Λονδίνο μέχρι την πτώση της δικτατορίας. Εκτός από την εργασία του σε ελληνικές εφημερίδες, ο Καψής υπήρξε συνεργάτης διεθνών ΜΜΕ στην Ελλάδα, όπως το αμερικανικό περιοδικό Time.

Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας Τα Νέα μέχρι το 1982. Αυτή την περίοδο, Τα Νέα καθιερώθηκαν ως η πρώτη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα, με πανελλαδική κυκλοφορία γύρω στα 250.000 φύλλα, επιτυχία που πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα