Αγριόσκυλο της Ν. Γουινέας: Εντοπίστηκε ο πιο σπάνιος και αρχαίος σκύλος του κόσμου

Αγριόσκυλο της Ν. Γουινέας: Εντοπίστηκε ο πιο σπάνιος και αρχαίος σκύλος του κόσμου
Εντοπίστηκε ομάδα σκύλων της Νέας Γουινέας NGHWDF

Οι επιστήμονες είχαν να εντοπίσουν σημάδια ζωής του τουλάχιστον 50 χρόνια. Πρόκειται για το κυνοειδές με το πιο πρωτόγονο και αρχαίο γενετικό υλικό που εξακολουθεί να περπατά στην επιφάνεια της γης

Έπειτα από χρόνια ερευνών, οι επιστήμονες εντόπισαν και κατέγραψαν τον πιο σπάνιο και αρχαίο σκύλο του κόσμου. Πρόκειται για το αγριόσκυλο των υψιπέδων της Νέας Γουινέας, πληθυσμοί του οποίου κατεγράφησαν στο φυσικό του περιβάλλον, τα ορεινά μιας από τις πιο αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη.

Σε επιχείρηση στη Νέα Γουινέα το 2016, η ομάδα επιστημόνων κατάφερε να απαθανατίσει τουλάχιστον 15 άτομα, μεταξύ των οποίων αρσενικά, θηλυκά και κουτάβια που ζουν αρμονικά μακριά από τις ανθρώπινες κοινωνίες. “Η ανακάλυψη αυτή αγριόσκυλων στα υψίπεδα της Νέας Γουινέας για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα είναι πέραν από ενθουσιώδες και μια μοναδική επιστημονική ευκαιρία” σημειώνει ο οργανισμός για τα αγριόσκυλα των υψιπέδων της Νέας Γουινέας.

Ενδείξεις της ύπαρξής των σκύλων είχαν έρθει στο φως και το 2005, καθώς και το 2013, με διάσπαρτες φωτογραφίες. Ο πληθυσμός εντοπίστηκε σε υψόμετρο 3,460 με 4.400 μέτρων, έπειτα από επιστράτευση κινηματογραφικού εξοπλισμού που κατέγραφε την περιοχή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Αποτύπωμα που οδήγησε τους επιστήμονες στην αναζήτηση των σκύλων NGHWDF

Οι σκύλοι φαίνεται πως συγγενεύουν με μια άλλη ράτσα που βρίσκεται στην Αυστραλία, των Ντίνγκο, αλλά και τους σκύλους τραγουδιστές της Νέας Γουινέας – τα εξημερωμένα ξαδέρφια των αγριόσκυλων. Το παλαιότερο απολίθωμα των σκύλων αυτών χρονολογείται πριν από 6000 χρόνια και οι επιστήμονες πιστεύουν πως έφτασαν εκεί μαζί με μετανάστες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η έρευνα της ράτσας αυτής θα βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση της εξέλιξης των κυνοειδών ανά τους αιώνες καθώς και την συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα