Αμερικανίδα: Έμαθε ότι το παιδί της είχε σκοτωθεί στο Λόκερμπι

default image

Συγκινητική ιστορία στις ΗΠΑ. Το παιδί που είχε δώσει για υιοθεσία, ήταν μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στο Λόκερμπι

Μία Αμερικανίδα, η οποία είχε δώσει τον γιo της για υιοθεσία μόλις γεννήθηκε πριν από περίπου 45 χρόνια, ανακάλυψε φέτος ύστερα από έρευνα ότι εκείνος σκοτώθηκε το 1988 κατά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Λόκερμπι το 1988, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του BBC.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το βράδυ της Δευτέρας, λίγες μέρες πριν από την 25η επέτειο από την επίθεση στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο γιός της Κάρολ Κινγκ-Έκερσλι ήταν ένας από τα 270 θύματα της βομβιστικής επίθεσης της πτήσης 103 της Pan-Am το 1988 πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, αλλά εκείνη το ανακάλυψε μόλις φέτος ότι δεν ζει.

Όταν πέθανε ο σύζυγός της τον περασμένο χρόνο, η Κινγκ-Εκερσλι έκανε συμβουλευτική ψυχοθεραπεία για την αντιμετώπιση του πένθους και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας αποφάσισε να ερευνήσει τί απέγινε ο γιός της που τον έδωσε για υιοθεσία μόλις τον γέννησε στα 19 της χρόνια.

Γνώριζε το όνομα του αγοριού, αλλά επί 45 χρόνια είχε τηρήσει την υπόσχεσή της να μην τον αναζητήσει και να μην παρέμβει στη ζωή του.

Όταν τον αναζήτησε στο Ίντερνετ, οι ελπίδες της να τον ξαναδεί γκρεμίστηκαν. Ανακάλυψε το όνομά του σε μία σελίδα στη μνήμη των θυμάτων του Λόκερμπι πριν από σχεδόν 25 χρόνια.

“Διακόσιοι εβδομήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή την τραγωδία κι ένας από αυτούς έτυχε να είναι το μοναδικό παιδί που απέκτησα. Κι ούτε καν το γνώριζα μέχρι τον περασμένο Απρίλιο”, λέει η 65χρονη σήμερα γυναίκα από το Όρεγκον.

“Κι έτσι ήταν κάτι σαν διπλή τραγωδία, τον βρήκα και τον έχασα την ίδια μέρα”.

Ο γιός της Κένεθ Μπισέτ σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Syracuse της Νέας Υόρκης και παρακολουθούσε πρόγραμμά του στο Λονδίνο. Επρόκειτο να επιστρέψει στις ΗΠΑ μερικές μέρες νωρίτερα, αλλά έμεινε στο Λονδίνο για το πάρτι των 21ων γενεθλίων του που είχαν διοργανώσει φίλοι του.

Τελικά πήρε την πτήση από το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη στις 21 Δεκεμβρίου του 1988. Το αεροπλάνο εξερράγη πάνω από την πόλη Λόκερμπι της Σκωτίας σκοτώνοντας τους 243 επιβάτες, τα 16 μέλη του πληρώματος και 11 κατοίκους του Λόκερμπι.

Τριάντα πέντε φοιτητές του πανεπιστημίου Syracuse–μεταξύ των οποίων και ο Κένεθ Μπισέτ–σκοτώθηκαν στην επίθεση. Ο Κένεθ, ο οποίος είχε υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι που δεν ζει πλέον, επέστρεφε στις ΗΠΑ ύστερα από ένα τρίμηνο σπουδών στο Λονδίνο.

“Είμαι ακόμη στη φάση του μουδιάσματος μετά τον χαμό ενός αγαπημένου προσώπου. Παρότι δεν τον είχα μαζί μου, ήταν πάντα στην καρδιά μου. Τον σκεφτόμουν σχεδόν κάθε μέρα”, λέει η Κινγκ-Έκερσλι και προσθέτει ότι δεν μπορεί να φανταστεί την “συντριβή” των θετών γονέων του-Φλόρενς και Τζον-και θεωρεί ότι ο δικός της πόνος ίσως “γίνεται πιο μαλακός” επειδή δεν ζούσε μαζί με το παιδί.

Η Κάρολ Κινγκ έδωσε τον γιό της για υιοθεσία το 1967 όταν τον γέννησε καθώς ήταν κόρη ενός διευθυντή σχολείου και όταν έμεινε έγκυος ήταν 19 ετών, γεγονός που θα έπληττε το όνομα του πατέρα της αν κρατούσε το παιδί.

Το 2003, το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι της Λιβύης ανέλαβε επισήμως την ευθύνη για την επίθεση.

Ο μοναδικός καταδικασθείς για την υπόθεση είναι ο Αμντελμπασέτ Αλ Μεγκράχι, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε το 2009 για λόγους υγείας και τελικά πέθανε από καρκίνο το 2012.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα