Αντιδράσεις μετά το τελευταίο παραλήρημα Ερντογάν: “Είναι σάπιοι και σουρτούκες”

Αντιδράσεις μετά το τελευταίο παραλήρημα Ερντογάν: “Είναι σάπιοι και σουρτούκες”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Markus Schreiber

Οι τελευταίες -παραληρηματικές- δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία. Χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες "σάπιους, τρομοκράτες... και σουρτούκες".

Την οργισμένη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν οι διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί, με αφορμή την επέτειο των πανεθνικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν πριν εννέα χρόνια.

Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε ακόμη ένα παραλήρημα, αυτή τη φορά για όσους συμμετείχαν στην εν λόγω διαδήλωση.

Πιο συγκεκριμένα, τις γυναίκες που διαδήλωσαν τις χαρακτήρισε “σουρτούκες” (ελευθέρων ηθών), ενώ τους υπόλοιπους τους χαρακτήρισε “τρομοκράτες” και “σάπιους”.

“Σκεφτείτε πριν από 9 χρόνια, πως στο τζαμί Μπεζμί Αλέμ, αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί που τραμπούκοι με τα μπουκάλια και τα κουτιά της μπύρας είχαν λερώσει μέσα στο τέμενος. Αυτοί είναι, τέτοιοι, είναι σάπιοι, είναι σουρτούκες“, είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στη βουλή στην κοινοβουλευτική του ομάδα με τις δηλώσεις του να αναμεταδίδονται και στα δελτία ειδήσεων.

Ακσενέρ: “Είναι λίγα τα ψωμιά σας”

Άμεση ήταν η απάντηση της προέδρου του IYIP, Μεράλ Ακσενέρ, μέσω της οποίας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου σε ανάρτησή της στο Twitter.

“Κάθε άτομο του έθνους μας αξίζει τον ίδιο σεβασμό ως οι κοινοί μέτοχοι αυτής της χώρας όσον αφορά στις πεποιθήσεις, την ιδεολογία, την ταυτότητα και τις επιλογές ζωής. Αυτός ο σεβασμός και η κατανόηση είναι η ουσία του συναισθήματος που μας ενώνει και συνιστά ένα έθνος. Εσύ που έχεις ορκιστεί να διχάσεις το έθνος μας σε κάθε ζήτημα που απομένει ενώ το εξαθλιώνεις στην φτώχεια, προφανώς για να παραμείνεις στην εξουσία.

Γιατί για τον κ. Ερντογάν η έδρα του είναι ένας εμπορικός χώρος όπου μπορεί να εμπορεύεται όλες τις ηθικές αξίες και τα βλέπει όλα επιτρεπτά. Οταν πρόκειται για τη δική του δύναμη, η μοίρα του έθνους και της χώρας μας είναι μόνο λεπτομέρειες. Ας παλέψουν στη λάσπη της βρώμικης πολιτικής και των δηλητηριωδών γλωσσών τους. Εμείς πεισματικά και επίμονα θα αγωνιστούμε για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη! Και όταν έρθει η ώρα της κάλπης, σίγουρα θα βάλουμε τέλος σε αυτή την τυραννία! Μην ανησυχείτε, είναι λίγα τα ψωμιά σας…”, έγραψε στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα