Εγκαταλείπει το δολάριο και στρέφεται στο ευρώ η Βενεζουέλα

Εγκαταλείπει το δολάριο και στρέφεται στο ευρώ η Βενεζουέλα
O Nικολάς Μαδούρο AP

Η Βενεζουέλα ψάχνει τρόπους να απαλλαγεί από τον οικονομικό στραγγαλισμό της Ουάσιγκτον και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας στρέφεται στο ευρώ.

Σε μία προσπάθεια να απαλλαγεί από τα δεσμά του δολαρίου και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις οικονομικές κυρώσεις της Ουάσιγκτον η Βενεζουέλα στρέφεται στο… ευρώ.

Τη σχετική ανακοίνωση την έκανε το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ο αντιπρόεδρος της χώρας, αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Τάρεκ Ελ Αϊσάμι ο οποίος τόνισε ότι η αγορά συναλλάγματος της χώρας δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το αμερικανικό νόμισμα.

Πλέον οι συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος στο άμεσο μέλλον θα γίνονται σε ευρώ ή σε οποιοδήποτε άλλο μετατρέψιμο νόμισμα όπως τονίστηκε αρμοδίως από τον αντιπρόεδρο. Ο οικονομικός αποκλεισμός της χώρας έδειξε σε ποια… τρέλα μπορεί να φτάσει ο ιμπεριαλισμός “τόνισε ο Ελ Αϊσάμι ο οποίος επίσης υπογράμμισε ότι τα μέτρα έχουν επηρεάσει αρνητικά κρίσιμους τομείς όπως η γεωργία και η φαρμακοβιομηχανία.

Μέχρι τον Δεκέμβριο, η Βενεζουέλα αναμένεται να “ρίξει” στην αγορά περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ έτσι ώστε σταδιακά το ευρωπαϊκό νόμισμα να μπει στην καθημερινότητα του πληθυσμού ο οποίος βλέπει ότι το πενιχρό, έτσι και αλλιώς, εισόδημά του, ροκανίζεται από τον πληθωρισμό που καλπάζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα