Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του αρχηγού του HDP, Ντεμιρτάς

default image

Εισαγγελέας άρχισε έρευνα σε βάρος του αρχηγού του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μετά τις δηλώσεις του για αυτονομία των Κούρδων

Τούρκος εισαγγελέας άρχισε έρευνα σε βάρος του αρχηγού του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς σχετικά με δηλώσεις για την αυτονομία των Κούρδων που φέρεται ότι έκανε αυτός ο τελευταίος, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Χθες, Κυριακή, έπειτα από μια διήμερη συνεδρίαση στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιάρμπακιρ, ένα συνέδριο κουρδικών οργανώσεων, στο οποίο συμμετείχε το HDP, διατύπωσε έκκληση για την αυτονομία των Κούρδων.

“Η δίκαιη αντίσταση του λαού μας έναντι των πολιτικών που υποβαθμίζουν το κουρδικό πρόβλημα, είναι ουσιαστικά αίτημα και αγώνας για τοπική αυτοδιακυβέρνηση και τοπική δημοκρατία”, αναφέρουν οι οργανώσεις στην τελική ανακοίνωσή τους.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα