Έρευνες για τη διάσωση των επιβατών διθέσιου αεροσκάφους που συνετρίβη στη θάλασσα
Διαβάζεται σε 2'
Διθέσιο αεροσκάφος συνετρίβη το Σάββατο το βράδυ στα ανοιχτά της Μαγιόρκα. Αναζήτηση για τον εντοπισμό των επιβαινόντων.
- 03 Αυγούστου 2025 16:47
Οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης πραγματοποιούν έρευνες αναζητώντας τους δύο επιβάτες ενός διθέσιου αεροσκάφους, που συνετρίβη στη θάλασσα το Σάββατο το βράδυ στα ανοικτά της Μαγιόρκα, στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων.
Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 20.00 του Σαββάτου (21.00 ώρα Ελλάδας) σε μια περιοχή κοντά στον φάρο του λιμανιού του Σόλερ, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελαφρύ αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από ένα αεροδρόμιο της Μαγιόρκα δύο ώρες νωρίτερα, συνετρίβη στη θάλασσα, σε απόσταση 100 μέτρων από τις ακτές, ανέφερε στην αστυνομία επιβάτης ενός σκάφους που υπήρξε μάρτυρας του περιστατικού.
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, επρόκειτο για ένα αεροβατικό αεροσκάφος που έκανε ελιγμούς στον ουρανό πριν από το ατύχημα.
Οι ομάδες διάσωσης, που έως τώρα έχουν ανασύρει ένα μέρος του ναυαγίου, συνεχίζουν τις έρευνες για τους δύο επιβάτες σε αυτήν την περιοχή, όπου το βάθος του νερού φθάνει έως τα 30 μέτρα.
Η ταυτότητα των δύο επιβαινόντων δεν είναι προς το παρόν γνωστή.