Ερυθρά Θάλασσα: 6 μέλη του πληρώματος του Eternity C περισυνελέγησαν από τη θάλασσα

Διαβάζεται σε 2'
Φορτηγό πλοίο
Φορτηγό πλοίο (φωτο αρχείου) iStock

Περισυνελέγησαν από τη θάλασσα έξι μέλη του πληρώματος του Eternity C, όπως ανακοίνωσε η ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (9/7), ότι περισυνελέγησαν από τη θάλασσα έξι μέλη πληρώματος του υπό λιβεριανή σημαία ελληνόκτητου φορτηγού πλοίο Eternity C.

Συνολικά, τέσσερα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν στην επίθεση που δέχθηκε τη Δευτέρα (7/7) το πλοίο από πλωτά drones και ενόπλους που επέβαιναν σε ταχύπλοα στα ανοικτά της Υεμένης.

Το Eternity C, με 22 μέλη πληρώματος – 21 Φιλιππινέζους και έναν Ρώσο – δέχθηκε επίθεση καθώς έπλεε σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα της Υεμένης.

Τέσσερις πηγές θαλάσσιας ασφάλειας δήλωσαν νωρίτερα σήμερα στο Reuters, ότι το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Eternity C βυθίστηκε. Πρόσθεσαν πως οι προσπάθειες διάσωσης του πληρώματος βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ανέφεραν δύο από τις πηγές.

Οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι δεν έχουν αναλάβει επισήμως την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Eternity C, έδωσαν χθες στη δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο από την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του φορτηγού πλοίου Magic Seas – ελληνικών συμφερόντων, επίσης υπό λιβεριανή σημαία – το οποίο ανακοίνωσαν ότι βυθίστηκε.

Το προπαγανδιστικό βίντεο:

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα