Ταξιδέψτε ελεύθερα

default image

Προσπάθειες να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Ιαπωνία. Πτώση της τουριστικής κίνησης κατά 50%, σε σχέση με το περασμένο έτος. Νέες προσπάθειες μείωσης ραδιενέργειας με ζεόλιθο

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Ιαπωνία, καθώς η ραδιενέργεια στα αεροδρόμια και τους λιμένες της χώρας βρίσκεται σε επίπεδα «κατά πολύ κατώτερα από τα όρια ασφαλείας”, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΟΜΤ), μία από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ η οποία εδρεύει στη Μαδρίτη.

“Η παρούσα κατάσταση δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο για τα ταξίδια προς και από την Ιαπωνία. Οι μετρήσεις της ραδιενέργειας στους αερολιμένες και τους λιμένες της Ιαπωνίας συνεχίζουν να αποδεικνύουν πως τα επίπεδα παραμένουν πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας”, λέει χαρακτηριστικά.

Αιτία για την εν λόγω ανακοίνωση φαίνεται πως στάθηκαν οι ταξιδιωτικές οδηγίες, που έχουν εκδόσει πολλές χώρες.

Με αυτές ζητούν από τους υπηκόους τους, να αποφεύγονται οι επισκέψεις στην Ιαπωνία, κυρίως εξαιτίας του ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, που προκλήθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό και το βιβλικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσίευσε το Εθνικό Γραφείο Τουρισμού της Ιαπωνίας, η τουριστική πτώση είναι ιδιαίτερα αισθητή στη χώρα.

Μόνο το μήνα Μάρτιο, η επισκεψιμότητα στην Ιαπωνία από ξένους υπηκόους έπεσε κατά 50,3% σε σχέση με τον περασμένο έτος, καθώς μόλις 352.800 αποβιβάσθηκαν στη χώρα.

Νέες προσπάθειες μείωση ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

Παράλληλα, όπως μετέδωσαν διεθνή δίκτυα, εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα προσπαθούν να μειώσουν τη ραδιενεργή μόλυνση στα ύδατα ανοικτά του παραθαλάσσιου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού.

Τοποθέτησαν περίπου 300 κιλά ζεόλιθο στον Ειρηνικό Ωκεανό, λίγο πιο πέρα από μια αντλία που βγαίνει από τον αντιδραστήρα 1. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι το ορυκτό θα απορροφήσει ραδιενέργεια από το νερό το οποίο αντλείται από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου και καταλήγει στη θάλασσα.

Και όλα αυτά, ενώ νέα σεισμική δόνηση, ύψους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε την Ιαπωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα