Φονικό σαλάχι: Η Τουρκία κατασκευάζει νέο υπερόπλο για να καταστρέφει τα πλοία του εχθρού

Το τουρκικό "σαλάχι" έτοιμο να σκορπιστεί στο βυθό
Το τουρκικό "σαλάχι" έτοιμο να σκορπιστεί στο βυθό YOUTUBE

Με ένα νέο υπερόπλο ενισχύει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το καθεστώς Ερντογάν. Πρόκειται για μία "κινητή υποβρύχια νάρκη" που θυμίζει σαλάχι και η οποία σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία είναι ικανή να πραγματοποιεί από κατασκοπεία μέχρι καταστροφικές επιθέσεις στα εχθρικά πλοία

Στηριζόμενο στη λογική ενός υποβρύχιου drone, το "Wattozz" (όπως ονομάζεται το σαλάχι στα τούρκικα) είναι άκρως απειλητικό και έχει ως αποστολή να επιφέρει καίρια πλήγματα στους εχθρούς της Τουρκίας.

Την κατασκευή της υποβρύχιας κινητής νάρκης έχει αναλάβει η εταιρεία Abayraclar Savunma. Το τουρκικό "σαλάχι" είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο, είναι καλυμμένο με σιλικόνη και στη θέση των ματιών του διαθέτει δύο κάμερες, ενώ είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρομαγνήτες. Μπορεί να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ώρων.

Οι βασικές αποστολές του είναι δύο, σύμφωνα με την Daily Sabah: Να ανατινάζει εχθρικά πλοία και να τα κατασκοπεύει. Χάρη στους ηλεκτρομαγνήτες τους, μετατρέπεται σε υποβρύχια κινούμενη νάρκη προκειμένου να πραγματοποιεί φονικές επιθέσεις σε πλοία. Παράληλα, λειτουργεί και ως κατάσκοπος, στέλνοντας κρυπτογραφημένα μηνύματα, μιμούμενο τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν φάλαινες και δελφίνια στο βυθό.

Το τουρκικό "σαλάχι" είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί ύπουλα στο βυθό, αφού μπορεί να "κοιμάται" στο βυθό όταν δεν είναι σε αποστολή και είναι εφοδιασμένο με ειδικά συστήματα αυτοπροστασίας απέναντι στα μεγάλα ψάρια που μπορεί να το απειλήσουν.

Το τουρκικό σαλάρι αναμένεται να "απελευθερωθεί" στις τουρκικές θάλασσες μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Η κατασκευή του διήρκησε πάνω από δύο χρόνια και έγινε σε συνεργασία της τουρικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Καραντενίζ της Τραπεζούντας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ερντογάν "θυμήθηκε" προεκλογικά την ειρήνη με την Ελλάδα

Ζήτημα ανταλλαγής των 8 Τούρκων με τους Έλληνες στρατιωτικούς θέτει ο Ερντογάν

KYΣΕΑ: "Κλειδώνουν" οι αποφάσεις για την αναβάθμιση των 85 F-16

ADVERTISING

SHARE: