Γάζα: 21 νεκρά παιδιά από υποσιτισμό και πείνα τις τελευταίες 72 ώρες
Διαβάζεται σε 2'
Ο απολογισμός των θανάτων από πείνα και ασιτία αυξάνεται δραματικά στη Λωρίδα της Γάζας, με 21 παιδιά να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε τρεις ημέρες.
- 22 Ιουλίου 2025 15:32
Ο επικεφαλής ενός εκ των μεγαλύτερων νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε σήμερα, Τρίτη (22/07) ότι 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του υποσιτισμού και της πείνας τις τελευταίες 72 ώρες.
“Είκοσι ένα παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του υποσιτισμού και της πείνας σε διαφορετικές περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας. Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν σε νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας: στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, το νοσοκομείο των Μαρτύρων αλ-Άκσα στην Ντέιρ αλ-Μπάλαχ και το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, στη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών”, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια, διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Σίφα στην Πόλη της Γάζας, που πριν από τον πόλεμο ήταν το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο παλαιστινιακό έδαφος.
Σημειώνεται πως με βάση τα στοιχεία των αρχών της Γάζας, που επικαλείται το abcnews, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα από την αρχή του πολέμου ανέρχεται πλέον σε 101, εκ των οποίων 80 είναι παιδιά.