Γάζα: Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν εν μέσω πολέμου Ιράν – Ισραήλ

Διαβάζεται σε 2'
Γάζα: Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν εν μέσω πολέμου Ιράν – Ισραήλ
AP

Τουλάχιστον 870 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όσο μαίνονταν οι εχθροπραξίας Ισραήλ – Ιράν.

Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν, οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των 12 ημερών της σύγκρουσης, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές του παλαιστινιακού θύλακα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 870 Παλαιστίνιοι.

Ο συνολικός απολογισμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχεται πλέον σε 56.077 νεκρούς και δεν περιλαμβάνει χιλιάδες ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια και θεωρούνται νεκροί.

46 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά κοντά σε κέντρα διανομής βοήθειας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε ότι 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα, Τρίτη (24/6) από ισραηλινά πυρά, ενώ περίμεναν να λάβουν βοήθεια κοντά σε κέντρα διανομής τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είκοσι ένας νεκροί και περίπου 150 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο (…) αφού οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρο τις συναθροίσεις πολιτών που περίμεναν βοήθεια» στο διάστημα από τις 2 μέχρι τις 6 το πρωί, κοντά στη διασταύρωση της Νετζαρίμ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ο Μαχμούντ Μπασάλ, ο εκπρόσωπος αυτού του οργανισμού παροχής πρώτων βοηθειών.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι στρατιώτες εντόπισαν τη νύχτα μια συγκέντρωση ανθρώπων κοντά σε θέσεις τους, στη διασταύρωση της Νετζαρίμ. Οι πληροφορίες που μιλούν για τραυματίες από τα ισραηλινά πυρά «αποτελούν αντικείμενο έρευνας», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα ο Μπασάλ είπε ότι άλλοι 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν σε ένα κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας κοντά στη Ράφα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα