Γενί Σαφάκ: Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί “ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία”

Γενί Σαφάκ: Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί “ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία”
Η τουρκική φρεγάτα TCG Salihreis στα στενά του Βοσπόρου τον Ιούνιο του 2004 AP

Για ενεργοποίηση του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 στην Κρήτη και αποστολή επιπλέον ναυτικών δυνάμεων στο νησί, κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα.

Τύμπανα πολέμου “ακούει” από την πλευρά της Ελλάδας η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο “Θορυβώδης γείτονας” γράφει ότι πολλοί Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί «ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία».

Μάλιστα, η εφημερίδα γράφει ότι η Αθήνα ενεργοποίησε το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη, στέλνοντας επιπλέον ναυτικές δυνάμεις στο νησί, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οπλισμό και ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ με κεντρικό θέμα "Θορυβώδης γείτονας"

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ ερωτηθείς σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού CNN Turk να σχολιάσει τις πληροφορίες περί ενεργοποίησης των S300 ανέφερε ότι «εγώ τέτοια επιβεβαιωμένη πληροφορία δεν έχω».

«Κοιτάξτε όμως την αποφασιστικότητα του τουρκικού στρατού. Αυτοί ασχολούνται με παιδιάστικα πράγματα. Αν γίνεται κάτι τέτοιο τότε είναι υπόθεση εκείνων που ασχολούνται με τους S-400», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε στο Αλ Τζαζίρα χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση που η Τουρκία κινηθεί στρατιωτικά στην περιοχή, το ελληνικό ναυτικό θα απαντήσει και η κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε πόλεμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version