Γένοβα: Στους 37 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας

Γένοβα: Στους 37 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας
Το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα της Ιταλίας- Πυροσβέστες ερευνούν ακόμη τα χαλάσματα για τυχόν επιζώντες AP

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε δυστυχώς ότι οι Αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι ο αριθμός των νεκρών δεν θα αυξηθεί περαιτέρω - Ολονύχτια έρευνα στα χαλάσματα από τους πυροσβέστες- Έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία αφού τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα αναζητώντας επιζώντες μέσα στα χαλάσματα.

«Ο τελευταίος επίσημος αριθμός είναι 37 αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας.

Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter, των αριθμό των θυμάτων.

Ο αρχηγός της Λέγκα ευχαρίστησε όλους τους διασώστες και τους εθελοντές του έσπευσαν να βοηθήσουν.

Η εταιρία αυτοκινητοδρόμων ευθύνεται για ελλιπείς ελέγχους;

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο θεωρεί ότι η συντήρηση που έπρεπε να γίνει από την εταιρία αυτοκινητοδρόμων, ήταν ελλιπής, και ότι οι υπεύθυνοί τους θα πρέπει να παραιτηθούν.

Υπενθύμισε, δε, ότι βάσει νόμου μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ. Από την μεριά της, όμως, η εταιρία αυτοκινητοδρόμων δεν παραδέχεται, μέχρι στιγμής, καμία σχετική ευθύνη.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους νεκρούς, υπάρχουν και τρία μικρά παιδιά οκτώ, δώδεκα και δεκατριών ετών. Ο μόνος ξένος πολίτης που έχασε τη ζωή τους στην κατάρρευσης της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 είναι, σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, ένας άνδρας από την Χιλή. Πηγές της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, παράλληλα, αναφέρουν ότι είναι πιθανό, στο τέλος, ο απολογισμός των νεκρών, να φτάσει τους σαράντα.

Η εισαγγελία της Γένοβας ξεκίνησε έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και καταστροφή, χωρίς να υποδεικνύεται, προς το παρόν, κάποιος υπεύθυνος. «Πρόκειται για μια τεράστια και παράλογη τραγωδία», δήλωσε ο εισαγγελέας της Γένοβας, Φραντσεσκο Κότσι.

Ponte Morandi: Η ιστορία της γέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα

H γέφυρα Ponte Morandi στην Γένοβα η κατάρρευση της οποίας προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων διερχόμενων ήταν μία από τις πλέον “επιβαρυμένες” καθώς ένωνε δύο πολύ δραστήριες περιοχές της πόλης. Την Sampierdarena, που είναι το εμπορικό λιμάνι της Γένοβα με το Cornigliano μία περιοχή που ζουν περίπου 15.000 άνθρωποι.

Η γέφυρα, που σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Riccardo Morandi, χτίστηκε μεταξύ 1963 και 1967 από την ιταλική εταιρεία ύδρευσης. Έχει μήκος 1.102 μέτρα, ύψος 45 μέτρα στο επίπεδο του δρόμου και 3 βάσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα που φτάνουν τα 90 μέτρα σε ύψος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα