Αντίποινα στο ΝΑΤΟ

default image

Τους δύο βασικούς δρόμους ανεφοδιασμού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με το Αφγανιστάν, αποφάσισε η κυβέρνηση του Πακιστάν. Δημιουργήθηκε τεράστια ουρά με οχήματα του ΟΗΕ. Αιτία της κίνησης αυτής η δολοφονία Πακιστανών στρατιωτών από ελικόπτερα της Συμμαχίας

Την προσωρινή διακοπή στη διέλευση από τις δυο  κυριότερες  οδούς  ανεφοδιασμού των  αυτοκινητοπομπών του ΝΑΤΟ στα σύνορα με το Αφγανιστάν αποφάσισε σήμερα το Πακιστάν.

Σύμφωνα με το  Λίαν Κχάρ ανταποκριτή του BBC στην περιοχή το Πακιστάν προβεί σε αυτή την κίνηση ως αντίποινα,  μετά τις κατηγορίες που διατύπωσε κατά της διεθνούς δύναμης, για τον θάνατο τριών Πακιστανών στρατιωτών σε επιδρομή ελικοπτέρων.

Η επίθεση, από δύο ελικόπτερα, σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο χωριό Τερί Μανγκάλ στην μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε  “Τα ελικόπτερα σφυροκοπούσαν την περιοχή για περίπου 25 λεπτά. Τρεις στρατιώτες μας που επάνδρωναν μεθοριακό φυλάκιο σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν”. Δεν διευκρίνισε εάν οι δυνάμεις του Πακιστάν ανταπέδωσαν τα πυρά.

Ένας εκπρόσωπος των φρουρών των συνόρων  αμέσως μετά το συμβάν τόνισε ότι “Σταματήσαμε για την ώρα τη διέλευση των αυτοκινητοπομπών ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ για λόγους ασφαλείας” δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια ουρά τουλάχιστον 100 οχημάτων του ΟΗΕ βρίσκονται στη περιοχή περιμένοντας υπομονετικά να περάσουν στο Αφγανιστάν. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές ένα άλλο μεθοριακό σημείο έλεγχου που διέρχεται από την Κουέτα στο Νότιο Αφγανιστάν παραμένει ανοικτό.

Δύο αξιωματικοί του μεθοριακού σημείου ελέγχου του Τορχάμ, στο πέρασμα Χαϊμπέρ, επιβεβαίωσαν την πληροφορία. Εάν ο αποκλεισμός δεν είναι προσωρινός πιθανός να κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν αναφέρουν αναλυτές.

 Το πέρασμα Χαϊμπέρ είναι ο κύριος οδικός άξονας ανεφοδιασμού της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα