Γιατί ο Μακρόν εμφανίστηκε με γυαλιά ηλίου στο Νταβός

Διαβάζεται σε 3'
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Νταβός
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Νταβός Associated Press

Η εμφάνιση του Γάλλου προέδρου που για ακόμη μια φορά μαγνήτισε τα βλέμματα.

Φορώντας γυαλιά… αεροπόρου εμφανίστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν στις συναντήσεις του αλλά την ομιλία του στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση με κόκκινο και πρησμένο μάτι στην ομιλία του προς τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, για την οποία μάλιστα αστειεύτηκε κάνοντας αναφορά στο «Eye of the Tiger», ο Γάλλος πρόεδρος φόρεσε σκούρα γυαλιά για να κρύψει μια ευαισθησία στο μάτι του. Μια πάθηση για την οποία το Μέγαρο των Ηλυσίων δήλωσε ότι δεν πρέπει να αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Πάντως, οι αποχρώσεις των γυαλιών και του φόντου θα έλεγε κανείς πως ταιριάζουν απόλυτα…

Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Νταβός
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Νταβός Associated Press
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Νταβός
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Νταβός Associated Press
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Νταβός
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Νταβός Associated Press

«Παρακαλώ συγχωρήστε την αντιαισθητική όψη του ματιού μου» είχε πει προ ημερών στην αρχή της πρωτοχρονιάτικης ομιλίας του. «Πρόκειται, φυσικά, για κάτι απολύτως ακίνδυνο».

«Απλά δείτε μια ακούσια αναφορά στο «Eye of the Tiger»… Για όσους καταλαβαίνουν την αναφορά, είναι ένα σημάδι αποφασιστικότητας» αστειεύτηκε, σε μια προφανή αναφορά στο όνομα του επιτυχημένου θεματικού τραγουδιού της αμερικανικής ροκ μπάντας Survivor από την ταινία Rocky III του 1982 με πρωταγωνιστή τον Sylvester Stallone.

Στα της ομιλίας του στο Νταβός, ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε μήνυμα πως «ο κόσμος μετακινείται προς μια τάξη πραγμάτων χωρίς κανόνες και χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

«Πρόκειται για μια μετατόπιση προς έναν κόσμο όπου το διεθνές δίκαιο καταπατάται και όπου ο μόνος νόμος που φαίνεται να μετρά είναι αυτός του ισχυρότερου» είπε, προσθέτοντας ότι «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» επανεμφανίζονται στη διεθνή σκηνή.

Ο Μακρόν υποστήριξε ότι η Ευρώπη, παρά τις αργές διαδικασίες της, παραμένει προβλέψιμη και βασισμένη στο κράτος δικαίου, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα στη σημερινή διεθνή συγκυρία. «Μπορεί να είμαστε αργοί, αλλά είμαστε προβλέψιμοι και λειτουργούμε με κράτος δικαίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, «δεν έχει νόημα να απειλούνται σύμμαχοι με δασμούς» και η Ευρώπη «προτιμά τον σεβασμό από τους νταήδες».

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα