Η Κομισιόν βάζει βέτο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις

Brussels , Belgium , 19 June 2013 - Brussels Economic Forum 2013 - Restoring Competitiveness and exiting the debt crisis - Opening Adress - Marco Buti , DG ECFIN - Declan Costello , European Commission © EU - Patrick Mascart
Brussels , Belgium , 19 June 2013 - Brussels Economic Forum 2013 - Restoring Competitiveness and exiting the debt crisis - Opening Adress - Marco Buti , DG ECFIN - Declan Costello , European Commission © EU - Patrick Mascart © EU - PATRICK MASCART

Δια στόματος Ντέκλαν Κοστέλο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατάζει την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει το νομοσχέδιο από την ψήφισή του την Πέμπτη στην ελληνική Βουλή

Σε μια αποκάλυψη βόμβα προέβη ο Βρετανός δημοσιογράφος Paul Mason, ο οποίος μεταδίδει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως η Κομισιόν διέταξε την Ελλάδα να παγώσει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και εκείνου των 100 δόσεων, αφού άλλη ενέργεια θα εκλαμβάνονταν ως μονομερής ενέργεια ενάντια στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο δημοσιογράφος παραθέτει το μήνυμα του Ντέκλαν Κοστέλο διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο προειδοποιείται η χώρα μας πως αν προβεί στην ψήφιση του νομοσχεδίου, αυτό θα συνιστά μονομερή ενέργεια.

ADVERTISING

Αυτό είναι το κείμενο του Κοστέλο προς την ελληνική πλευρά, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς ποιος είναι ο αποδέκτης στην Ελλάδα:

"Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης χθες βράδυ, αναφέρατε πως σκοπεύετε να περάσετε από τη Βουλή αύριο, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Αντιλαμβανόμαστε επίσης πως άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και εκείνη για τις δόσεις προς το δημόσιο, αναμένεται να έρθουν σύντομα στο κοινοβούλιο.

Θα συνιστούσαμε έντονα να λάβετε την κατάλληλη επίβλεψη πρώτα, συμπεριλαμβανομένης και της συνάφειας-συνοχής με την μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συγκροτημένο και κατανοητό πλαίσιο.

Το να ενεργήσετε διαφορετικά θα αποτελούσε μονομερή ενέργεια και αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου".

Είναι εμφανές πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που μάλιστα έμοιαζε να παίρνει το ρόλο του πλέον ειρηνοποιού μέλους των θεσμών, πιέζει μέχρι τα άκρα τις σχέσεις Ευρώπης-Ελλάδας, αξιώνοντας την άδεια της νέας ελληνικής κυβέρνησης σε κάθε νομοθετική της πρωτοβουλία.

Το κείμενο όπως  το ανήρτησε το απόγευμα της Τρίτης ο Βρετανός δημοσιογράφος:

Ο Paul Mason επισημαίνει πως μια τέτοια κίνηση έρχεται λίγες ώρες μετά την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να συγκαλέσει πενταμελή έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του Γάλλου Πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Κεντρικού Τραπεζίτη της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απειλεί ο Ντάισελμπλουμ: Εξετάζουμε και 'σενάριο Κύπρου' για την Ελλάδα

Συνάντηση Κορυφής με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Ντράγκι ζήτησε ο Τσίπρας

Περί πολιτικής λύσης

SHARE:

24Media Network