Η Κούβα κατήγγειλε απόπειρα “διείσδυσης” ομάδας ενόπλων από τις ΗΠΑ – 4 νεκροί

Διαβάζεται σε 2'
Η Κούβα κατήγγειλε απόπειρα “διείσδυσης” ομάδας ενόπλων από τις ΗΠΑ – 4 νεκροί
AP

Οι αρχές της Κούβας καταγγέλλουν απόπειρα “διείσδυσης” ομάδας ενόπλων που επέβαινε σε ταχύπλοο από τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Κούβας κατήγγειλε χθες Τετάρτη (25/02) απόπειρα «διείσδυσης» στη χώρα ομάδας ενόπλων με «τρομοκρατικούς σκοπούς» διά θαλάσσης από τις ΗΠΑ, μερικές ώρες μετά τους θανάτους τεσσάρων επιβαινόντων σε ταχύπλοο νηολογημένο στη Φλόριντα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την κουβανική ακτοφυλακή στα χωρικά ύδατα της νήσου.

«Αποδείχθηκε ότι το ταχύπλοο που εξουδετερώθηκε, εγγεγραμμένο στο νηογνώμονα της Φλόριντας με αριθμό FL7726SH, μετέφερε δέκα ενόπλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές δηλώσεις των κρατουμένων, είχαν πρόθεση να προχωρήσουν σε διείσδυση με τρομοκρατικούς σκοπούς», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Κούβας σε ανακοίνωσή του.

«Κατασχέθηκαν τουφέκια, πιστόλια, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (κοκτέιλ Μολότοφ), αλεξίσφαιρα γιλέκα, διόπτρες και στολές παραλλαγής», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Έρευνα για το περιστατικό με τον θάνατο 4 ατόμων που επέβαιναν σε ταχύπλοο στην Κούβα

Ο γενικός εισαγγελέας της Φλόριντας Τζέμς Αθμάιερ ανακοίνωσε χθες βράδυ, μέσω της πλατφόρμας Χ, ότι ξεκινά δικαστική έρευνα για τον θάνατο τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε ένα ταχύπλοο, νηολογίου Φλόριντας, τα οποία σκοτώθηκαν από το κουβανικό λιμενικό.

«Η κουβανική κυβέρνηση δεν είναι άξια εμπιστοσύνης και θα κάνουμε ό,τι είναι στις δυνατότητές μας ώστε αυτοί οι κομμουνιστές να απαντήσουν για τις πράξεις τους», έγραψε στην ανάρτησή του, τονίζοντας ότι ζήτησε από το γραφείο του να ερευνήσει τα γεγονότα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα