Ινδονησία: Στους 310 οι νεκροί από τον σεισμό

Ινδονησία: Στους 310 οι νεκροί από τον σεισμό
Ινδονησία AP Photo/Garry Lotulung

Αυξήθηκε στους 310 ο αριθμός των νεκρών στην Ινδονησία ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους.

Αυξήθηκε στους 310 ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών, που έπληξε τη Δευτέρα (21/11) την Ιάβα στην Ινδονησία, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Ακόμα 24 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, καθώς ο φονικός σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις και κατέστρεψε κτίρια στη Δυτική Ιάβα, όπως δήλωσε ο Σουχαριάντο, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας. «Αυτοί οι 24 άνθρωποι έχουν ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον Χέρνι Αλφιάντι, επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, οι έρευνες θα συνεχιστούν έως τη Δευτέρα (28/11) ή και ακόμα περισσότερο αν δεν έχουν ανασυρθεί έως τότε όλοι οι νεκροί. “Τα προβλήματα είναι η σταθερότητα του εδάφους, ο όγκος των κατολισθήσεων που επιδεινώνονται από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και οι φόβοι για μετασεισμούς“, δήλωσε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό Kompas.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περίπου 56.000 σπίτια καταστράφηκαν και πάνω από 62.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δήλωσε ο Σουχαριάντο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα