ΗΠΑ: Απόπειρα κατάσχεσης τάνκερ της Βενεζουέλας μετά από καταδίωξη
Διαβάζεται σε 2'
Το δεξαμενόπλοιο είναι υπό ρωσική σημαία και είναι το τελευταίο τάνκερ που γίνεται στόχος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ αφότου ο Τραμπ άρχισε την εκστρατεία πίεσης εναντίον της Βενεζουέλας
- 07 Ιανουαρίου 2026 15:31
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν απόπειρα σύλληψης ενός πετρελαιοφόρου που συνδέεται με τη Βενεζουέλα, αφού το καταδίωξαν για περισσότερο από δύο εβδομάδες στον Ατλαντικό, δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Η προσπάθεια για τη σύλληψή του, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις με τη Ρωσία, γίνεται αφού το τάνκερ, που έφερε αρχικά την ονομασία Bella-1, διέφυγε του αμερικανικού ναυτικού «αποκλεισμού» δεξαμενόπλοιων, στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις, και απέκρουσε προσπάθειες δυνάμεων της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ να επιβιβασθούν σ’ αυτό.
Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, δήλωσαν ότι η επιχείρηση διεξάγεται από την Ακτοφυλακή και τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.
Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι ρωσικά πολεμικά σκάφη βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή όταν πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση, περιλαμβανομένου ενός ρωσικού υποβρυχίου.
Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο φέρει τώρα την ονομασία Marinera και είναι υπό ρωσική σημαία, είναι το τελευταίο τάνκερ που γίνεται στόχος της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άρχισε την εκστρατεία πίεσης εναντίον της Βενεζουέλας.
Σε μια χωριστή εξέλιξη, η αμερικανική Ακτοφυλακή αναχαίτισε επίσης στα λατινοαμερικανικά ύδατα ένα άλλο δεξαμενόπλοιο που συνδέεται με τη Βενεζουέλα, είπαν στο Reuters Αμερικανοί αξιωματούχοι.