ΗΠΑ: Η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο

Διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της επιλογής Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
Διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της επιλογής Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ AP

Ο διορισμός του εξασφαλίζει συντηρητική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο και το στρέφει προς τα δεξιά σε σειρά θεμάτων κρίσιμων για την αμερικανική κοινωνία, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή, ο γάμος των ομοφύλων.

Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε με οριακή πλειοψηφία τον διορισμό του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, εξασφαλίζοντας συντηρητική πλειοψηφία στον ανώτατο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ.

Ο διορισμός του Μπρετ Κάβανο επικυρώθηκε με 50 ψήφους υπέρ και 48 κατά. Είναι η μικρότερη πλειοψηφία που έχει καταγραφεί στην επικύρωση διορισμού δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από τον 19ο αιώνα.

ADVERTISING

Ο Μπρετ Κάβανο, 53 ετών, θα διατηρήσει, ίσως, επί δεκαετίες την έδρα του στο Ανώτατο Δικαστήριο, που πλέον απαρτίζεται από 5 συντηρητικούς και 4 φιλελεύθερους δικαστές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έδωσαν την υποστήριξή τους στον Ντόναλντ Τραμπ στην διαδικασία του διορισμού του Κάβανο, ο οποίος αποτέλεσε μία εξαιρετικά πολωτική και αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα που οδήγησε σε οξεία σύγκρουση Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Ο διορισμός του στρέφει το Ανώτατο Δικαστήριο προς τα δεξιά σε σειρά θεμάτων κρίσιμων για την αμερικανική κοινωνία, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή, ο γάμος των ομοφύλων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κογκρέσο: Σε κλοιό διαδηλωτών πριν την ψηφοφορία για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο

ΗΠΑ: Στηρίζουν Κάβανο οι αναποφάσιστοι γερουσιαστές - Προς διορισμό ο εκλεκτός του Τραμπ

24Media Network