Ιταλία: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Piaggio Aerospace από την τουρκική Baykar

Διαβάζεται σε 2'
Ιταλία: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Piaggio Aerospace από την τουρκική Baykar
https://x.com/PiaggioA

Η Baykar από την Τουρκία είναι και επίσημα τη Δευτέρα ιδιοκτήτρια της ιταλικής Piaggio Aerospace.

Η εξαγορά της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Piaggio Aerospace από την τουρκική εταιρεία κατασκευής drones Baykar έχει πλέον ολοκληρωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα από το ιταλικό Υπουργείο Επιχειρήσεων.

«Η ολοκλήρωση της επιχείρησης που επικυρώνει την οριστική μεταβίβαση των εταιρικών συγκροτημάτων της Piaggio Aero Industries και της Piaggio Aviation – των δύο εταιρειών σε έκτακτη διαχείριση που λειτουργούν υπό την επωνυμία Piaggio Aerospace – στην τουρκική εταιρεία Baykar ολοκληρώθηκε σήμερα στο Υπουργείο Επιχειρήσεων και Made in Italy», αναφέρεται στην ανακοίνωση όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. 

H Τουρκία πλέον αποκτά και επίσημα το δικαίωμα πρόσβασης στο ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα Safe γι’ αυτό και το εν λόγω ντιλ θεωρείται κομβικό για την Τουρκία.

Ο Υπουργός Επιχειρήσεων Aντόλφο Ούρσο, δήλωσε ότι η εξαγορά σηματοδοτεί «ένα στρατηγικό βήμα για την επανεκκίνηση μιας από τις ιστορικές μάρκες της ιταλικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας με έναν σημαντικό διεθνή επενδυτή, του οποίου το βιομηχανικό σχέδιο ανοίγει ακόμη πιο σημαντικές προοπτικές αγοράς στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα της ιταλικής και ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής βιομηχανίας».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, Haluk Bayraktar, δήλωσε ότι στόχος τους είναι να επαναλανσάρουν την Piaggio Aerospace με ένα φιλόδοξο βιομηχανικό όραμα ικανό να ενισχύσει την κληρονομιά της και, ταυτόχρονα, να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητές της για το μέλλον.

Οι κύριοι στόχοι του σχεδίου ανάπτυξης περιλαμβάνουν την επανεισαγωγή του αεροσκάφους P.180 Avanti EVO στην παγκόσμια αγορά με ανανεωμένες τεχνολογικές δυνατότητες. Στοχεύει επίσης στην κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης της αγοράς για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης (UCAV) Bayraktar Akinci και Bayraktar TB2 της Baykar μέσω της παραγωγής στις εγκαταστάσεις της Piaggio και στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κέντρου αριστείας στη συντήρηση αεροσκαφών και κινητήρων.

Στόχος είναι η διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς της Piaggio Aerospace και η περαιτέρω ενίσχυση του στρατηγικού ρόλου της εταιρείας στο ευρωπαϊκό βιομηχανικό οικοσύστημα.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα