Λευκός Οίκος: Νέος κανονισμός περιορίζει την πρόσβαση δημοσιογράφων
Διαβάζεται σε 1'
Με… ραντεβού θα επιτρέπεται πια η πρόσβαση δημοσιογράφων στα γραφεία της εκπροσώπου Τύπου Κάρολαϊν Λέβιτ, σύμφωνα με νέο κανονισμό του Λευκού Οίκου.
- 01 Νοεμβρίου 2025 07:46
Ανησυχίες εγείρει ο νέος κανονισμός που ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή (31/10) ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με τον οποίο περιορίζεται η πρόσβαση διαπιστευμένων δημοσιογράφων στα γραφεία της εκπροσώπου Τύπου Κάρολαϊν Λέβιτ και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων επικοινωνίας στη Δυτική Πτέρυγα, κοντά στο Οβάλ Γραφείο.
Όπως αναφέρει το σχετικό υπόμνημα, απαγορεύεται στο εξής η πρόσβαση δημοσιογράφων στην Αίθουσα 140 χωρίς προηγούμενο ραντεβού, με τον Λευκό Οίκο να επικαλείται την ανάγκη προστασίας πληροφοριών “ευαίσθητων πληροφοριών”.
Ο νέος κανονισμός ακολουθεί τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα αυτόν τον μήνα σχετικά με την πρόσβαση διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο υπουργείο Άμυνας. Αντιδρώντας σε αυτούς τους περιορισμούς, δεκάδες δημοσιογράφοι εγκατέλειψαν τα γραφεία τους στο Πεντάγωνο και επέστρεψαν τις διαπιστεύσεις τους.