Λίβερπουλ: Νεκρή από πυροβολισμούς 9χρονη μέσα σε σπίτι

Λίβερπουλ: Νεκρή από πυροβολισμούς 9χρονη μέσα σε σπίτι
Αστυνομία, φωτογραφία αρχείου istock

Θρήνος στη Βρετανία μετά τον θάνατο 9χρονης από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν μέσα στο σπίτι της. Η αστυνομία αναζητά τον δράστη.

Ένα εννιάχρονο κορίτσι έπεσε νεκρό μετά από πυροβολισμό που σημειώθηκε στο Λίβερπουλ τη Δευτέρα (22/8).

Όπως μεταδίδει το BBC, δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ένας άνδρας που πυροβόλησε με όπλο σε σπίτι στη Kingsheath Avenue στο Dovecot.

Το κορίτσι δέχθηκε τη σφαίρα στο στήθος και πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ ένας ακόμη άνδρας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στο σώμα του και μια γυναίκα στο χέρι.

Η αστυνομία του Merseyside έχει θέσει σε ισχύ αστυνομικό κλοιό στη γύρω περιοχή καθώς οι αστυνομικοί κυνηγούν τον ένοπλο. Η βοηθός του αστυνομικού διευθυντή της περιοχής, Jenny Sims δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί ήταν “πραγματικά σοκαριστικοί”.

“Κανένας γονιός δεν θα έπρεπε ποτέ να υποστεί την απώλεια ενός παιδιού υπό αυτές τις φρικτές συνθήκες”, δήλωσε.

“Αυτό το έγκλημα είναι αποτρόπαιο και οι κοινότητές μας πρέπει να εμφανιστούν και να μας πουν ποιος είναι υπεύθυνος.

“Αυτό το δειλό άτομο δεν αξίζει να κυκλοφορεί στους δρόμους και θα ήθελα να παροτρύνω όσους γνωρίζουν κάτι να μας μιλήσουν και να μας πουν τι ξέρουν”.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι συγγενείς του κοριτσιού έχουν ενημερωθεί και δέχονται τη βοήθεια ειδικών.

Όπως είπε, ο τραυματίας άνδρας και η γυναίκα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τους πυροβολισμούς και διεξάγονται κατ’ οίκον και ιατροδικαστικές έρευνες.

Η δήμαρχος του Λίβερπουλ Τζοάν Άντερσον δήλωσε ότι πρόκειται για μια “φρικτή πράξη κακίας” και κάλεσε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να “εμφανιστεί”, προσθέτοντας: “Τα όπλα δεν έχουν θέση στις κοινότητές μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα