Μπιλ Κόσμπι: Μήνυση σε βάρος του κωμικού από πρώην μοντέλο του Playboy – Τη νάρκωσε και τη βίασε

Μπιλ Κόσμπι: Μήνυση σε βάρος του κωμικού από πρώην μοντέλο του Playboy – Τη νάρκωσε και τη βίασε
Μπιλ Κόσμπι Matt Rourke, File/AP Photo

Νέε κατηγορίες σε βάρος του Μπιλ Κόσμπι, σε βάρος του οποίου κατατέθηκε μήνυση από πρώην μοντέλο του Playboy, η οποία κατηγόρησε τον κωμικό ότι τη νάρκωσε και τη βίασε πριν πέντε δεκαετίες.

Το πρώην μοντέλο του Playboy, Βικτόρια Βαλεντίνο, κατηγόρησε τον κωμικό Μπιλ Κόσμπι ότι τη νάρκωσε και τη βίασε, σε ένα περιστατικό που συνέβη, πριν από περίπου πέντε δεκαετίες και συγκεκριμένα το 1969.

Η 80χρονη σήμερα Βαλεντίνο κατέθεσε τη μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες την Πέμπτη (01/06), βάσει ενός νέου νόμου που άρει την παραγραφή σε υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης.

Βάσει του συγκεκριμένου νόμου, οι κατήγοροι που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν σεξουαλική επίθεση ενώ ήταν ενήλικοι έχουν προθεσμία ενός έτους, που κλείνει στα τέλη του τρέχοντος έτους, για να ζητήσουν αποζημίωση ανεξάρτητα από το πόσο καιρό πριν έγιναν τα φερόμενα εγκλήματα.

“Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά με την ανάληψη ευθύνης”, είπε χαρακτηριστικά η Βαλεντίνο στην Washington Post στην πρώτη της συνέντευξη σχετικά με την υπόθεση λίγο πριν την κατάθεση της αγωγής. “Ο βιασμός σου κλέβει κάτι που δεν μπορεί να επισκευαστεί ή να αποκατασταθεί”, πρόσθεσε.

Στην αγωγή της, η Βαλεντίνο λέει ότι γνώρισε τον Κόσμπι το 1969 ενώ ήταν ηθοποιός και τραγουδίστρια. Αργότερα, λέει, συναντήθηκαν σε ένα εστιατόριο του Λος Άντζελες και ο Κόσμπι ήρθε να τη χαιρετήσει αφού την εντόπισε δακρυσμένη για τον θάνατο του 6χρονου γιου της από πνιγμό. Αργότερα εκείνη την ημέρα της έδωσε ένα χάπι, λέει η ίδια.

Ορίστε, πάρε αυτό. Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, θα μας κάνει όλους να νιώσουμε καλύτερα“, ισχυρίζεται η Βαλεντίνο πως της είπε ο Κόσμπι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κόσμπι έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, αφού τον Απρίλιο του 2018 καταδικάστηκε για ναρκωτικά και σεξουαλική επίθεση σε βάρος μίας προπονήτριας μπάσκετ, της Αντρέα Κόνσταντ, το 2004.

Τότε, καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τρία έως δέκα χρόνια, αλλά εξέτισε μόνο τα τρία χρόνια από την ποινή του προτού το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια ανατρέψει την καταδίκη. Αποφυλακίστηκε στις 30 Ιουνίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Κόσμπι έχει κατηγορηθεί για μια σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων από τουλάχιστον 60 γυναίκες, τα οποία ο ίδιος αρνείται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα