Ο Ερντογάν "σκηνοθετεί" βίντεο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Σκηνές από το βίντεο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, ο Τούρκος πρόεδρος "πρωταγωνιστεί" σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ξαναγράφοντας την ιστορία.

Η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αυτοπροβολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.

Και τούτο, διότι 565 χρόνια μετά την 29η Μαΐου 1453, η τουρκική προεδρία ετοίμασε για λογαριασμό του ένα βίντεο στα πρότυπα χολιγουντιανής υπερπαραγωγής για τον "εορτασμό" της επετείου, προκειμένου να ανυψώσει το ομολογουμένως πεσμένο ηθικό των Τούρκων εν μέσω οικονομικών αναταράξεων, αλλά και να εξυμνήσει φυσικά τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος εξισώνεται με μεγάλες μορφές της τουρκικής ιστορίας.

Το βίντεο, που ισορροπεί επικίνδυνα σε ένα επίδοξο.... "Game of Thrones" και τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, ξεκινά με τους στρατιώτες του Μωάμεθ του Πορθητή να σέρνουν τα καράβια στην στεριά.

Στα 3:50 λεπτά της διάρκειά του εμφανίζονται και άλλες μορφές της τουρκικής ιστορίας, όπως ο Σουλτάνος Αμπνουλχαμίτ, ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ατνάν Μεντερές, ο Τουργκούτ Οζάλ για να καταλήξει στο νεότερο "σουλτάνο" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι η 565η επέτειος της Άλωσης θα εορτασθεί σήμερα με πολλές λαμπρές εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν: Ο George και ο Hans δεν μπορούν να μας νικήσουν

Ελληνορθόδοξο Ορφανοτροφείο Κωνσταντινούπολης: Καταρρέει το μεγαλύτερο ξύλινο κτίριο της Ευρώπης

Σόου Ερντογάν με αναστεναγμούς, κοριτσάκι και εκκλήσεις για ανταλλαγή νομισμάτων

Τουρκία: Δημοσκοπήσεις και προγνωστικά 23 ημέρες πριν τις κάλπες

ADVERTISING

SHARE: