Ο Τραμπ “φωτογραφίζει” τον MAGA διάδοχό του
Διαβάζεται σε 2'
Σαφείς αιχμές για το ποιος θεωρείται φαβορί να ηγηθεί του MAGA μετά από εκείνον, άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ.
- 06 Αυγούστου 2025 10:59
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς είναι «κατά πάσα πιθανότητα» ο επικρατέστερος διάδοχος του κινήματος Make America Great Again (MAGA), φθάνοντας στο πιο ξεκάθαρο σημείο μέχρι σήμερα ως προς την υποστήριξή του σε μια μελλοντική προεδρική υποψηφιότητα του Βανς.
Ο Τραμπ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής εκλογικής σύμπραξης του Βανς με τον Μαρκο Ρούμπιο.
«Κατά πάσα πιθανότητα», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Βανς είναι ο “εκλεκτός” του MAGA. «Για να είμαστε δίκαιοι, είναι ο αντιπρόεδρος».
Ο Τραμπ συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι και ο Μάρκο (Ρούμπιο) είναι κάποιος που ίσως θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον JD με κάποιον τρόπο. Έχουμε και άλλους εξαιρετικούς ανθρώπους – μερικοί βρίσκονται εδώ μαζί μου στη σκηνή».
Στην ίδια εκδήλωση παρευρίσκονταν επίσης η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κρίστι Νόεμ, η οποία φέρεται να έχει πολιτικές φιλοδοξίες, και η Γενική Εισαγγελέας Παμ Μπόντι.
«Είναι νωρίς για να μιλάμε γι’ αυτό», πρόσθεσε ο Τραμπ, «αλλά ο Τζέι Ντι κάνει εξαιρετική δουλειά και, αυτή τη στιγμή, μάλλον είναι το φαβορί».
Ο Μάρκο Ρούμπιο είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι ο Βανς θα ήταν μια «εξαιρετική υποψηφιότητα» για τις εκλογές του 2028. Μιλώντας στο Fox News και στη Λάρα Τραμπ, είπε: «Κάνει πολύ καλή δουλειά ως αντιπρόεδρος. Είναι στενός μου φίλος και ελπίζω να το επιδιώξει, αν και ξέρω ότι είναι ακόμη νωρίς».
Ο Ρούμπιο δεν απέκλεισε τη δική του υποψηφιότητα, λέγοντας: «Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει το μέλλον».
Ο Τραμπ μέχρι τώρα δεν είχε κατονομάσει επίσημο διάδοχο για το 2028. Τον Φεβρουάριο είχε χαρακτηρίσει τον Βανς «πολύ ικανό», αλλά είχε τονίσει ότι ήταν νωρίς για οριστικά συμπεράσματα.