Οργιάζουν οι φήμες στη Γαλλία: Έγκυος η Ζουλί Γκαγιέ – Σε δίλημμα ο Ολάντ

default image

Έγκυος τεσσάρων μηνών σύμφωνα με μερίδα του γαλλικού τύπου, η ερωμένη του Φρανσουά Ολάντ (Pics)

Σε 26 ημέρες από σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα ταξιδέψει για τις ΗΠΑ. Ποια γυναίκα θα τον συνοδεύσει στο επίσημο ταξίδι του; Ποια είναι η πρώτη κυρία της χώρας;

Ερωτηθείς ο ίδιος απάντησε. “Τα εν οίκω μη εν δήμω”.

Η Ζουλί Γκαγιέ θεωρείται η “κρυφή αγαπημένη” και η Βαλερί Τριερβελέρ θέτει όρο για να επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, μόνο το αν θα παραμείνει η “επίσημη αγαπημένη”.

Νέες φήμες όμως, αλλάζουν το σκηνικό.

Το γαλλικό περιοδικό lereel.fr ανάρτησε tweet στο οποίο, επικαλούμενο πηγή από το περιβάλλον της Γκαγιέ, “αποκαλύπτει” ότι η 41χρονη ηθοποιός και ερωμένη του Γάλλου προέδρου είναι έγκυος και μάλιστα, βρίσκεται στον τέταρτο μήνα.

Λίγες ώρες αργότερα το σχόλιο στο διαδίκτυο αποσύρθηκε. Παρόλα αυτά, το κακό είχε ήδη γίνει.

 

Η κοινή γνώμη έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον πρόεδρο Ολάντ και περιμένει να αποφασίσει και να υποδείξει επισήμως ποια θα είναι η Πρώτη Κυρία της χώρας. Αν μάλιστα η Γκαγιέ είναι έγκυος η απόφαση για τον Γάλλο πρόεδρο δεν θα είναι και τόσο δύσκολη.

Υπενθυμίζεται ότι η 49χρονη Βαλερί Τριερβελέρ, που οι Γάλλοι αποκαλούν “Ροτβάιλερ”, νοσηλεύεται με τον πρόεδρο Ολάντ να δηλώνει ότι “ξεκουράζεται”.

Πάντως, στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι προτιμά τα θέματα της ιδιωτικής του ζωής να τα κρατήσει ιδιωτικά και θα απαντήσει στο ερώτημα ποια θα είναι η Πρώτη κυρία της Γαλλίας έως τις 11 Φεβρουαρίου, οπότε αναχωρεί για τις ΗΠΑ.

Ο Ολάντ ρωτήθηκε μάλιστα αν θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του σκανδαλοθηρικού “Κλόουζερ”, όπως είχε απειλήσει αρχικά, μετά την αποκάλυψη της παράνομης σχέσης του.

 

“Αν συγκρατούμαι, είναι για να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά”, δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος χαίρει, ως πρόεδρος, ασυλίας. “Η αγανάκτησή μου είναι απόλυτη”, πρόσθεσε.

Κλήθηκε να διαβεβαιώσει τους Γάλλους ότι η ασφάλειά του ουδέποτε τέθηκε σε κίνδυνο “στο πλαίσιο της υπόθεσης Γκαγιέ”. Κάλεσε τους Γάλλους να μην έχουν καμία ανησυχία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα μέτρα προστασίας “ουδέποτε με εμπόδισαν να κυκλοφορώ ελεύθερα”.

 

Η συνέντευξη Τύπου του Ολάντ επικεντρώθηκε στην οικονομία και τη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Πρόκειται για μία μείωση 4% στις δαπάνες των δημοσίων και τοπικών υπηρεσιών.

Δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά θα εξοικονομηθούν μετά από διεξοδική εξέταση των δημοσίων δαπανών και στενότερη συνεργασία μεταξύ των τοπικών Αρχών, ενώ υποσχέθηκε ότι θα διατηρηθεί το σοσιαλιστικό μοντέλο της Γαλλίας.

“Έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε το βασικό πρόβλημα της Γαλλίας, που είναι η παραγωγή. Πρέπει να παράγουμε περισσότερα και καλύτερα προϊόντα”, είπε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, καλώντας παράλληλα τον επιχειρηματικό κόσμο να συνάψει με την κυβέρνηση και τα συνδικάτα ένα “σύμφωνο ευθύνης”, το οποίο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύμφωνο αυτό θα αποτελείται από τέσσερις πυλώνες:

Την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους για τις επιχειρήσεις, την ενίσχυση της διαφάνειας, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και, τέλος, τη στενή επιτήρησή τους όσον αφορά τις νέες προσλήψεις και τη διατήρηση των μισθών στα σημερινά τουλάχιστον επίπεδα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο Ολάντ τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ενιαίας φορολογικής κλίμακας στη Γαλλία και τη Γερμανία, αρχής γενομένης από τις επιχειρήσεις, αλλά και της δημιουργίας μιας μεγάλης κοινοπραξίας ανάμεσα στις δύο χώρες με στόχο τη μετάβασή τους σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο.

Το απολαυστικό εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo:

Αλλά και το σκίτσο των Times:

 

“Παραμένω σοσιαλιστής”

Όπως υπογραμμίζουν άλλωστε “Τα Νέα”, ο Γάλλος πρόεδρος προανήγγειλε τη δημιουργία “ενός στρατηγικού συμβουλίου για τις δημόσιες δαπάνες”, το οποίο θα αναλάβει μεταξύ άλλων να πατάξει τις “απάτες” και τις “καταχρήσεις” που βαρύνουν το κοινωνικό κράτος. “Παραμένω σοσιαλιστής”, διαβεβαίωσε.

Τον χαρακτηρισμό “σοσιαλδημοκράτης” τον αποδέχθηκε. Τη στροφή προς τον “φιλελευθερισμό” που έσπευσαν να του αποδώσουν κάποιοι, όμως, όχι: “Το ακριβώς αντίθετο, αφού την πρωτοβουλία την αναλαμβάνει το κράτος”.

(Με πληροφορίες από: Le Monde)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα