Ρωσία: Καταδικάστηκε 22χρονος που έπαιζε Pokemon Go σε εκκλησία

Ρωσία: Καταδικάστηκε 22χρονος που έπαιζε Pokemon Go σε εκκλησία

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους επέβαλε σε 22χρονο μπλόγκερ ρωσικό δικαστήριο

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης με αναστολή σε έναν μπλόγκερ, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2016 επειδή έπαιζε βίντεο γκέιμ Pokemon Go μέσα σε ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία.

Ο Ρουσλάν Σοκολόφσκι κρίθηκε ένοχος για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους επειδή ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο με τον ίδιο να παίζει Pokemon Go στο κινητό του τηλέφωνο μέσα σε μια εκκλησία της περιοχής του, η οποία είχε χτιστεί προς τιμήν του τσάρου Νικόλαου ΙΙ και της οικογένειάς του. Το βίντεο είδαν περισσότεροι από 1,9 εκατομμύρια επισκέπτες του YouTube.

Το δικαστήριο του Εκατερίνμπουργκ στα Ουράλια Όρη καταδίκασε επίσης τον 22χρονο σε 160 ώρες παροχής κοινωφελούς εργασίας και του επέβαλε να μην εμφανίζεται σε δημόσιους χώρους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo/Vladimir Zhabrikov)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα