Θάνατοι από selfies: Τα θύματα, οι αιτίες και τα μέτρα που παίρνουν οι αρχές

Θάνατοι από selfies: Τα θύματα, οι αιτίες και τα μέτρα που παίρνουν οι αρχές
Ζευγάρι βγάζει selfie 123.RF.COM

Οι πιο "συνηθισμένες" αιτίες θανάτου από selfie συμπεριλαμβάνουν πνιγμό, πτώση, και τη σύγκρουση με κινούμενο όχημα - Άνδρες κάτω των 30 τα περισσότερα θύματα.

Από το 2011 και μετά αρκετοί εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια selfie.

Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν λάβει χώρα στην Ινδία. Ακολουθεί η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ύστερα το Πακιστάν με τους νεκρούς συνολικά να φτάνουν τους 259.

Βέβαια υπάρχουν κάποια σημεία, τα οποία σύμφωνα με έρευνες, παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα, όπως το νερό και οι ψηλές κυλιόμενες σκάλες.

Οι πιο “συνηθισμένες” αιτίες θανάτου από selfie συμπεριλαμβάνουν τον πνιγμό, την πτώση, τη σύγκρουση με κινούμενο όχημα και τις φωτιές.

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία τα 3/4 των θυμάτων είναι άνδρες και κάτω από την ηλικία των 30. Αν και οι γυναίκες βγάζουν περισσότερες selfie σύμφωνα με τις μελέτες, οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στον κίνδυνο. Ακόμα, οι τουρίστες είναι αυτοί που πλήττονται πιο συχνά στην προσπάθεια να βγάλουν μια φωτογραφία που θα εντυπωσιάσει τους ακολούθους τους.

Οι αρχές ψάχνουν τρόπους προκειμένου να αποτρέψουν τους θανάτους. Για παράδειγμα η ρωσική αστυνομία μοίρασε φυλλάδια, τα οποία εμπεριείχαν προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους που “καραδοκούν” πίσω από μια selfie. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα εθνικά πάρκα έχουν εκδώσει οδηγούς για το πώς να βγάζεις “ασφαλείς” selfies, ενώ στην Ινδία υπάρχουν επίσημα σχεδιασμένες πινακίδες που προειδοποιούν για υψηλού κινδύνου περιοχές ή αλλιώς “No selfie zones”.

Αν και η εμμονή με τις selfie δεν φαίνεται να περνάει οι αρχές κάνουν ότι μπορούν για να περιορίσουν την επικινδυνότητα και τους θανάτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα