Τηλεδιάσκεψη Στάρμερ – Μακρόν – Μερτς με Τραμπ για την Ουκρανία

Διαβάζεται σε 1'
Στάρμερ-Μακρόν-Μερτς
Στάρμερ-Μακρόν-Μερτς AP Photo

Τηλεδιάσκεψη με τον Ντόναλντ Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία είχαν νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο Γερμανός καγκελάριος και ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και με αντικείμενο τον πόλεμο στην Ουκρανία, πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (10/12), ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος, Φριντριχ Μερτς και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Σταρμερ.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, οι ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό και την διαμεσολαβητική πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου για την επίτευξη μίας διαρκούς και σταθερής ειρήνης στην Ουκρανία, ώστε να τεθεί ένα τέλος στην αιματοχυσία.

Σύμφωνα με το Ελιζέ συμφωνήθηκε οι προσπάθειες να ενταθούν και να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Συμφωνήθηκε επίσης πως πρόκειται για μία κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία, για το λαό της και για την κοινή ευρώ-ατλαντική ασφάλεια.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα