Το 69% των Ρώσων θα ψηφίσουν Πούτιν στις προεδρικές εκλογές

Το 69% των Ρώσων θα ψηφίσουν Πούτιν στις προεδρικές εκλογές
Russian President Vladimir Putin addresses the audience at the United Russia party congress in Moscow, Russia, Saturday, Dec. 23, 2017. Putin has presented his vision for modernizing Russia, while some of his challengers in next March's presidential vote have been formally nominated for the race. (Maxim Shipenkov/Pool Photo via AP) Maxim Shipenkov/Pool Photo via AP

Συντριπτική επικράτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν έναντι όλων των αντιπάλων τους στις προεδρικές εκλογές προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Το 69% των ρώσων ψηφοφόρων προτίθεται να ψηφίσει τον προέδρο Πούτιν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ρωσικό Κέντρο μελέτης Κοινής Γνώμης (VICIOM) στο διάστημα 5-7 Μαρτίου.

Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, ο επιχειρηματίας Πάβελ Γκρουντίνιν συγκεντρώνει σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου το 7%, ο εθνικιστής ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι το 5%, η ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ η οποία εκπροσωπεί το κόμμα «Πρωτοβουλία Πολιτών» το 2%, το κόμμα «Γιάμπλοκο» του Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι το 1%, ο Σεργκέι Μπαμπούριν που ηγείται της «Ρωσικής Παλλαϊκής Συμμαχίας» το 1%, ο αρχηγός του «Κόμματος της Ανόδου» Μπορίς Τιτόφ ποσοστό μικρότερο του 1%, και ο ηγέτης των «Κομμουνιστών της Ρωσίας» Μαξίμ Σουραϊκίν ποσοστό μικρότερο του 1%.

Το ινστιτούτο VICIOM, προβλέπει ότι ο Πούτιν αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά που θα κυμαίνονται μεταξύ 69 και 73%, ο Γρουντίνιν 10-14%, ο Ζιρινόφσκι 8-12% η Σαμπτσάκ 2-3% και ο Γιαβλίνσκι 1-2%, ενώ οι Μπαμπούριν, Τιτόφ και Σουραϊκίν δεν θα υπερβούν το 1%.

Ο διευθυντής του VICIOM Βαλέρι Φιόντοροφ εξηγώντας την διαφορά αυτή μεταξύ της πρόθεσης ψήφου και των προβλέψεων όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, λέει ότι για να προσδιορισθεί η πρόθεση ψήφου, εκτός από το ερώτημα υπέρ τίνος θα ψηφίζατε, υπάρχουν και άλλες τρεις στήλες αποτελεσμάτων που διαμορφώνονται με βάση τις εξής απαντήσεις : « θα καταστρέψω το ψηφοδέλτιο» «δεν απαντώ» και «δεν θα πάω να ψηφίσω». Επομένως, λέει, για να προβλέψει κανείς πως θα κατανεμηθούν πραγματικά οι ψήφοι, θα πρέπει να αφήσουμε την στήλη που διαμορφώνεται με βάση την απάντηση « θα καταστρέψω το ψηφοδέλτιο», μη λαμβάνοντας υπ όψιν τις άλλες δύο στήλες που αφορούν του αναποφάσιστους και αυτούς που δεν θα πάνε να ψηφίσουν, δήλωσε ο Φιόντοροφ.

Σε αυτή την περίπτωση όπως είπε ο ίδιος, ο αριθμός των ψήφων που δίνεται για κάθε υποψήφιο, πρέπει να αυξηθεί», διευκρινίζοντας πως αυτός είναι ο λόγος που στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που λαμβάνει ο καθένα είναι μικρότερα από το προβλεπόμενο αποτέλεσμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα