Το Ισραήλ βομβάρδισε την καθολική εκκλησία της Γάζας

Διαβάζεται σε 2'
Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν κατά τον βομβαρδισμό της μοναδικής εκκλησίας στη Γάζα, μεταφέρονται στο νοσοκομείο
Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν κατά τον βομβαρδισμό της μοναδικής εκκλησίας στη Γάζα, μεταφέρονται στο νοσοκομείο ORNAR AL-QATTA /AFP

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν στη μοναδική καθολική εκκλησία της Γάζας, έπειτα από βομβαρδισμό του Ισραήλ. Μεταξύ των τραυματιών και ο εφημέριος που ενημέρωνε τον εκλιπόντα Πάπα Φραγκίσκο για τον πόλεμο.

Νέο πλήγμα κατά αμάχων πραγματοποίησε το Ισραήλ, βομβαρδίζοντας τη μοναδική καθολική εκκλησία της Γάζας την Πέμπτη (17/07).

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από την αεροπορική επιδρομή, δήλωσαν γιατροί του Νοσοκομείου Αλ-Αχλί στην πόλη της Γάζας.

Η επιδρομή προκάλεσε ζημιές στην Εκκλησία της Ιερής Οικογένειας, η οποία είναι η μοναδική καθολική εκκλησία μέσα στην παλαιστινιακή περιοχή.

Το Βατικανό δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι εξετάζουν το ζήτημα.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA της Ιταλίας ανέφερε ότι έξι άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ο εφημέριος πατέρας Γαβριήλ Ρομανέλι, ο οποίος ενημέρωνε τακτικά τον αείμνηστο Πάπα Φραγκίσκο για τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, υπέστη ελαφρούς τραυματισμούς στο πόδι.

Ο Γαβριήλ Ρομανέλι, καθολικός εφημέριος, προσεύχεται στην Εκκλησία της Ιερής Οικογένειας στη Γάζα
Ο Γαβριήλ Ρομανέλι, καθολικός εφημέριος, προσεύχεται στην Εκκλησία της Ιερής Οικογένειας στη Γάζα AP Photo/Adel Hana, File

«Οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα έχουν πλήξει και την Εκκλησία της Ιερής Οικογένειας», δήλωσε η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε ανακοίνωσή της.

«Οι επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού που διεξάγει το Ισραήλ εδώ και μήνες είναι απαράδεκτες. Κανένας στρατιωτικός χειρισμός δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια στάση», πρόσθεσε.

Σχετικό Άρθρο

Το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι η Εκκλησία της Ιερής Οικογένειας στη Γάζα υπέστη πλήγμα από στρατιωτική επιδρομή το πρωί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα