Τουρκία: Δέκα δασεργάτες και εθελοντές πυροσβέστες σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά στο Εσκίσεχιρ
Διαβάζεται σε 1'
Τη ζωή τους έχασαν 10 δασεργάτες και εθελοντές πυροσβέστες ενώ συμμετείχαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Εσκίσεχιρ.
- 23 Ιουλίου 2025 22:49
Δέκα δασεργάτες και εθελοντές πυροσβέστες σκοτώθηκαν ενώ συμμετείχαν στην κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Εσκίσεχιρ, ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραήμ Γιουμακλί.
Σύμφωνα με τον υπουργός, συνολικά 24 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 19 ήταν δασεργάτες, παγιδεύτηκαν στις φλόγες και οι 10 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.
Μεταξύ των παγιδευμένων ήταν και ο Διευθυντής Δασών της Περιφέρειας του Εσκίσεχιρ, Ισμαήλ Τσετίν, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Η φωτιά ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης σε δασική περιοχή κοντά στα χωριά Μπουγιουκιαϊλά και Φετίγε και επεκτάθηκε στη γειτονική επαρχία του Αφιονκαραχισάρ.
Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματα.