Τραμπ: Η αμήχανη στιγμή με τον πρέσβη της Αυστραλίας – “Ούτε εμένα μου αρέσεις”
Διαβάζεται σε 2'
H αμήχανη στιγμή στον Λευκό Οίκο με τον πρέσβη της Αυστραλίας. “Ούτε εμένα μου αρέσεις” του είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
- 21 Οκτωβρίου 2025 21:42
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον Πρέσβη της Αυστραλίας, Κέβιν Ραντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα (20/10) στην Ουάσιγκτον, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.
Η ένταση αυτή είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ των δύο ανδρών.
Όταν ένας δημοσιογράφος από την Αυστραλία ρώτησε τον Τραμπ αν έχει επιφυλάξεις για την κυβέρνηση Αλμπανέζι και ειδικά μετά τις παλαιότερες δηλώσεις του Ραντ, ο Τραμπ αρχικά απάντησε πως δεν γνωρίζει ποιος είναι.
Μάλιστα, φάνηκε να μην καταλαβαίνει ότι ο Ραντ βρισκόταν στο δωμάτιο και ρώτησε αν συνεχίζει να εργάζεται για την αυστραλιανή κυβέρνηση, με του παρευρισκόμενους να δείχνουν τον Ραντ οποίος βρισκόταν στον χώρο.
Ο Ραντ του απάντησε ευγενικά πως τα συγκεκριμένα σχόλια έγιναν πριν αναλάβει την τρέχουσα θέση του.
Ο Τραμπ τότε του απάντησε: “Ούτε εσύ μου αρέσεις, και μάλλον δε θα μου αρέσεις ποτέ”, κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο με τον Αλμπανέζι.
Ο Ραντ είχε στο παρελθόν επικρίνει τον Τραμπ μέσω των social media, χαρακτηρίζοντάς τον ως “τον πιο καταστροφικό πρόεδρο στην ιστορία” σε αναρτήσεις που έχουν πλέον διαγραφεί.
Ο Τραμπ είχε αντιδράσει σε εκείνα τα σχόλια λέγοντας ότι ο Ραντ είναι “κακός άνθρωπος” και ότι “δεν είναι και το πιο φωτεινό μυαλό”. Είχε επίσης δηλώσει πως αν συνεχίσει έτσι, ο Ραντ δεν θα παραμείνει για πολύ στη θέση του πρέσβη, την οποία ανέλαβε τον Μάρτιο του 2023.
Ούτε ο ίδιος ο Ραντ ούτε η Πρεσβεία της Αυστραλίας απάντησαν άμεσα σε ερωτήσεις για το συμβάν.
Όπως αναφέρει το POLITICO, η λεκτική αυτή αντιπαράθεση σημειώθηκε ενώ ο Πρωθυπουργός Αλμπανέζι προσπαθεί να ενισχύσει τις σχέσεις της χώρας του με την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία εξετάζει εκ νέου τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο στρατηγικό σύμφωνο AUKUS με την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τη Δευτέρα (20/10), οι δύο ηγέτες υπέγραψαν επίσης συμφωνία για τη συνεργασία σε τομείς όπως οι σπάνιες γαίες και τα ορυκτά.