Βενεζουέλα: Μειώνεται το ωράριο εργασίας για οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος

Βενεζουέλα - Φωτό αρχείου ASSOCIATED PRESS

Εργαζόμενοι και μαθητές θα είναι "ελεύθεροι υπηρεσίας" από νωρίς το μεσημέρι προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποφάσισε να μειώσει το ωράριο όλων των εργαζομένων αλλά και των μαθητών για τρεις ημέρες αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς συνεχίζονται οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη οι Βενεζουελάνοι θα εργάζονται μόνο μέχρι τις 14.00, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες.

Η εργάσιμη ημέρα για τους περισσότερους ξεκινά στις 8.00 το πρωί. Τα σχολεία θα λειτουργούν από τις 7.00 μέχρι το μεσημέρι.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται λόγω "της τρομοκρατικής επίθεσης". Η κυβέρνηση αποδίδει τις διακοπές σε σαμποτάζ εκ μέρους της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ, ενώ η αντιπολίτευση με τη σειρά της επισημαίνει την κακή συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Ένα γενικευμένο μπλακ-άουτ άφησε στο σκοτάδι σχεδόν όλη τη χώρα για μία εβδομάδα τον Μάρτιο. Από τότε συνεχίζονται περιστασιακά οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK