Business Monitor: Το στοίχημα των έξυπνων πόλεων, η κυκλική οικονομία και πώς αλλάζει η ζωή των πολιτών

Business Monitor: Το στοίχημα των έξυπνων πόλεων, η κυκλική οικονομία και πώς αλλάζει η ζωή των πολιτών

Το Σάββατο στο στούντιο ο Τάσος Ζάχος υποδέχεται τη Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικών Υποθέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και τον CEO της Novoville Φώτης Ταλάντζης.

H εκπομπή Business Monitor επιστρέφει αυτό το Σάββατο 13:00 – 14:00 στον «αέρα» του ραδιοφώνου News 24/7 Radio στους 88,6, με τον Τάσο Ζάχο Editor in Chief του FortuneGreece.com. Mια ώρα γεμάτη με ιστορίες και ειδήσεις από τον χώρο των επιχειρήσεων.

Κεντρικό θέμα της εκπομπής θα είναι οι «έξυπνες» πόλεις ή αλλιώς «Smart Cities», ένας από τους όρους που αναζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, σύμφωνα με τα Google trends, το 2018.

Τι σημαίνει όμως «έξυπνη πόλη»; Έχουν οι πόλεις μας IQ; Και αν ναι, μπορούμε να το μετρήσουμε; Πώς αλλάζει ή θα αλλάξει στην πράξη η ζωή των πολιτών; Σε όλα τα παραπάνω, απαντήσεις έρχονται τόσο από την πλευρά της πολιτείας και των δήμων, όσο και από την πλευρά των εταιρειών, που  βλέπουν ένα λαμπρό πεδίο δόξας στο πεδίο των νέων τεχνολογιών, των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν, αλλά και στο μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης που θέλουν να ακολουθήσουν.

 

Στο Business Monitor  θα είναι μαζί μας η Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικών Υποθέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Θα μιλήσουμε για πολλά με επίκεντρο το πρόγραμμα «Zero Waste Future», ένα πρόγραμμα- παρακαταθήκη που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί το ελληνικό αποτύπωμα της εταιρίας στο παγκόσμιο κίνημα που θέλει να δημιουργήσει.  Ξεκίνησε για πρώτη φορά πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Δήμο το 2018, με στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος διαχειρίζεται τα απορρίμματα και να εκπαιδεύσει τους πολίτες γύρω από τη σημασία της ανακύκλωσης και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Και κατάφερε να γίνει  παγκόσμιο case study, καθώς μέσα σε λίγους μήνες έχουν υλοποιηθεί µε επιτυχία µια σειρά από δράσεις.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, αν μια πόλη στην Ελλάδα δικαιωματικά μπορεί να θεωρείται «έξυπνη», αυτή δεν είναι άλλη από τα Τρίκαλα. Μαζί μας θα είναι ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, o οποίος επανεξελέγη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές από τον πρώτο γύρο με ένα ποσοστό που άγγιξε το 58%. Είναι το πρόσωπο που είχε την πυγμή να μεταμορφώσει τον δήμο Τρικκαίων σε Smart Trikala και πλέον ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μια νέα εποχή, αυτή του 5G.

 

Θα κλείσουμε με τον Φώτη Ταλάντζη, Co –founder και CEO της Novoville, της ελληνικής startup που έχει δημιουργήσει έναν «δήμαρχο» σε ηλεκτρονική μορφή, ο οποίος άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις επιλύει τα ζητήματα των δημοτών. Ήδη, το Novoville λειτουργεί σε 45 δήμους σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία, εκ των οποίων οι 37 είναι στη χώρα μας, υποδεχόμενοι συνολικά 140.000 αιτήματα ετησίως.

Συντονιστείτε αυτό το Σάββατο στο Business Monitor 13:00 – 14:00!

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version