Ermis Awards 2014: 25 χρόνια για τις καλύτερες ελληνικές ιδέες

Ermis Awards 2014: 25 χρόνια για τις καλύτερες ελληνικές ιδέες

Η δημιουργικότητα και η φαντασία βραβεύθηκαν στα Ermis Awards 2014. Ποιοι διακρίθηκαν τη χρονιά που μας αποχαιρετά (Pics)

Σε μια επετειακή εκδήλωση, σε μία βραδιά, γιορτή για τη δημιουργικότητα, η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), βράβευσε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο «Παλλάς», τις καλύτερες ιδέες της χρονιάς!

Τα Ermis Awards, ο μοναδικός θεσμός βράβευσης της δημιουργικότητας στην επικοινωνία στην Ελλάδα, διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) και αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του κλάδου της διαφήμισης και επικοινωνίας στη χώρα μας.

George Pavlakos

Ο Πρόεδρος  της Οργανωτικής Επιτροπής Ermis Awards 2014, Πάνος Σαμπράκος, στο χαιρετισμό του, είπε: «Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο ερχόμαστε στα Ermis Awards, είναι να δούμε τα έργα που διακρίθηκαν έτσι όπως τα έκριναν οι κριτικές επιτροπές. Θεωρήσαμε λοιπόν στην Οργανωτική επιτροπή πως αν καταφέρναμε να βελτιώσουμε την διαδικασία ψηφοφορίας, θα είχαμε αυτόματα και καλύτερα βραβεία. Έτσι φέτος δώσαμε την δυνατότητα στα μέλη των επιτροπών κρίσης να ψηφίσουν φανερά, με απλή ανάταση του χειρός, για το αν ένα διαγωνιζόμενο έργο αξίζει να βραβευτεί και με τι βραβείο.

Με τον τρόπο αυτό, οι επιτροπές συνήλθαν ουσιαστικά σε σώμα και έκριναν το κάθε ένα έργο ξεχωριστά, με βάση την σταθμισμένη αντίληψη της επιτροπής, για το αξίζει διαχρονικά να βραβεύεται με Ermis Gold, Ermis Silver και Ermis Bronze. Τα έργα που σήμερα βραβεύονται, κατάφεραν να περάσουν πάνω από το πήχυ που η κάθε επιτροπή έθεσε και θα ήθελα να συγχαρώ όλους για την επιτυχία τους, που όπως όλα τα Ermis Awards, θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα.»

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΕ, Μανόλης Παπαπολύζος, στο χαιρετισμό του είπε: «Παρά τις δυσκολίες που περνάει η αγορά μας, η φετινή 25η διοργάνωση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής. Αλλά και προσέλευσης. Είναι νομίζω αποτέλεσμα του ότι τα Βραβεία Ermis αναγνωρίζονται ως τα πιο έγκυρα και σημαντικά βραβεία σε όλο το φάσμα της επικοινωνίας. Οι αριθμοί μπορεί να μην ευημερούν, αλλά οι άνθρωποι της επικοινωνίας, δεν το βάζουν κάτω. Οι άνθρωποι της δικής μας δουλειάς, έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά που τους διακρίνουν: έχουν ταλέντο, είναι οραματιστές, είναι μαχητές και είναι ηγέτες. Δεν φοβούνται να αποτύχουν, ούτε φοβούνται να πειραματισθούν σε νέους δρόμους. Και κυρίως, έχουν την επιμονή να πείσουν τους πελάτες τους να τους εμπιστευθούν, να τους οδηγήσουν σε άγνωστα νερά και τελικά να ανταμειφθούν με καλύτερες πωλήσεις, μεγαλύτερα μερίδια, μεγαλύτερη αξία μάρκας. Πράγμα που έχει αποδειχθεί περίτρανα στην ιστορία της διαφήμισης. Γιατί ο τελικός σκοπός της διαφήμισης είναι οι πωλήσεις. Αν δεν πετύχεις αυτόν, τότε δεν έχεις λόγο ύπαρξης».

“Για την 24ΜEDIA  η καινοτομία στην επικοινωνία και στην προσέγγιση του κοινού αποτελεί συστατικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας.

Για τον λόγο αυτό η 24MEDIA για τρίτη κατά σειρά χρονιά και η Huffington Post Greece για πρώτη φορά φέτος στέκονται αρωγοί των Εrmis Awards, ενός επιτυχημένου διαχρονικά θεσμού βράβευσης της δημιουργικότητας στον τομέα της επικοινωνίας στην Ελλάδα.

Η ηθική επιβράβευση και καταξίωση των δημιουργών του κλάδου αυτού, δείχνει το δρόμο της ανάδειξης της σημασίας της δημιουργικής σκέψης για κάθε έναν εξ αυτών”, δήλωσε ο ιδρυτής της 24MEDIA, κ. Δημήτρης Μάρης.

 

Οι κυριότερες διακρίσεις και βραβεύσεις, έχουν ως εξής:

AD Agency of the Year: The Newtons Laboratory

Client of the Year: Montelez International 

Production Company of the Year: Boo Productions 

PR Agency of the Year: Asset Ogilvy Public Relations

Direct Agency Of the Year: OgilvyOne Worldwide Athens

Media Agency Of the Year: Tempo OMD Hellas

Design Agency Of the Year: Mousegraphics

Digital Agency Of the Year: OgilvyOne Worldwide Athens

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα