Μαρινάκης για τηλεοπτικές άδειες: “Δεν διέκρινα κάτι παράνομο”

Μαρινάκης για τηλεοπτικές άδειες: “Δεν διέκρινα κάτι παράνομο”
Βαγγέλης Μαρινάκης INTIME NEWS

Διευκρίνησε ότι μετά την άρνηση του να δανείσει χρήματα στον Χρ. Καλογρίτσα, δεν υπήρξε καμία πίεση για να αναθεωρήσει, ούτε από το Νικ. Παππά ούτε από άλλον πρόσωπο.

Την πεποίθηση ότι ορθώς θα έπρεπε να υπάρχουν τέσσερις ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, καθώς και ότι ήταν σωστή η θέση της Κυβέρνησης Συριζα να πληρωθεί αντίτιμο για τις σχετικές άδειες, εξέφρασε ο Ευ.Μαρινάκης ενώπιον του ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Θεωρώ ότι ήταν σωστό να έχουμε στην Ελλάδα τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς, γιατί έτσι θα μπορούσαν να είναι βιώσιμοι και θεωρούσα σωστό να πληρώνουν ένα τίμημα. Σωστά έπραξε η Κυβέρνηση και σωστά οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να πληρώσουν το υψηλότερο δυνατό τίμημα» είπε μεταξύ άλλων.

Καταθέτοντας στη δίκη με κατηγορούμενους τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο μάρτυρας ανάφερε πως συνάντησε τον Χρ. Καλογρίτσα όπου του ζητήθηκε να του δανείσει χρήματα για την αγορά τηλεοπτικού σταθμού, τονίζοντας πως ο ίδιος είχε διαφορετική άποψη.

«Ήρθε στο γραφείο μου, μου εξέφρασε την επιθυμία τη δική του και της Κυβέρνησης να τον βοηθήσω οικονομικά για την πρώτη δόση για την άδεια του σταθμού. Του εξήγησα ότι ήταν δύσκολο, ότι θα μπορούσε να δώσει λανθασμένα μηνύματα στους άλλους που πήραν άδεια και σε εκείνους που δεν πήραν. Θεώρησα ότι δεν έπρεπε να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ήταν πολλά τα εκατομμύρια, δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο και δεν επιθυμούσα να μπω σε αυτήν την διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά.

Κατέθεσε ότι το ραντεβού «έκλεισε» από τον τότε υπουργό επικρατείας, καθώς «ο κ.Παππάς και ο κ.Τσίπρας θεωρούσαν σωστό να βοηθήσουν τον κ.Καλογρίτσα να αποκτήσει μια συχνότητα και να βάλουν δικούς τους ανθρώπους να τρέξουν το σταθμό για λογαριασμό τους και να είναι πολύ φιλικά προσκείμενος».

Ο Ευαγγ. Μαρινάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «Θεωρώ ότι σε μια Δημοκρατία δεν θα πρέπει μια Κυβέρνηση ή ένα κόμμα να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, εκτός εάν, όπως στο παρελθόν, το ΚΚΕ είχε τον δικό του σταθμό και όλος ο κόσμος το ήξερε. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δηλωμένο από την αρχή», προσθέτοντας πως «η επιθυμία να συμμετέχει στον διαγωνισμό  ο κ.Καλογρίτσας ήταν του κ.Παππά και του κ.Τσίπρα».

Όταν ρωτήθηκε γιατί αναφέρεται για πρώτη φορά σήμερα σε αυτά, ο μάρτυρας εξήγησε πως δεν ρωτήθηκε ποτέ σχετικά, καθώς και ότι δεν έκρινε ότι πρέπει να καταγγείλει μετά τον διαγωνισμό. «Θεωρούσα ότι δεν ήταν ηθικά σωστό, αλλά δεν είδα κάποιο έγκλημα. Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση πρέπει να έχει άλλες προτεραιότητες, ότι ο κ.Παππάς θα έπρεπε να περιορίζεται στο συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά όχι ότι είδα κάποιο έγκλημα τέτοιο που να έπρεπε να κάνω καταγγελία την ίδια ή την επόμενη μέρα» εξήγησε.

Κατά τις ερωτήσεις που δέχθηκε από την υπεράσπιση, ο Ευαγγ. Μαρινάκης διευκρίνησε ότι μετά την άρνηση του να δανείσει χρήματα στον Χρ. Καλογρίτσα, δεν υπήρξε καμία πίεση για να αναθεωρήσει, ούτε από το Νικ. Παππά ούτε από άλλον πρόσωπο, αναφέροντας ξανά ότι ο ίδιος δεν εντόπισε κάποια παράνομη πράξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα