Πέθανε η φωτορεπόρτερ Μαρία Μαρόγιαννη

Διαβάζεται σε 2'
Πέθανε η φωτορεπόρτερ Μαρία Μαρόγιαννη
Η Μαρία Μαρόγιαννη Facebook@Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας από τον θάνατο της φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μαρία Μαρόγιαννη.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μαρία Μαρόγιαννη, τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου 2025.

Η Μαρία Μαρόγιαννη γεννήθηκε το 1973 και υπήρξε για όλους το χαμογελαστό κορίτσι και η άψογη επαγγελματίας, που νοιαζόταν τόσο για το επάγγελμά της όσο και για όλους τους συναδέλφους της.

Σπούδασε φωτογραφία, το επάγγελμα που πάντα αγαπούσε και εργάστηκε ως ενεργή φωτορεπόρτερ για το ΑΠΕ-ΜΠΕ από το 1996 – καλύπτοντας και μεγάλες δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό- μέχρι τις 20 Απριλίου του 2012, ενώ μετά συνέχισε μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής της ως photo-editor στον Τομέα Φωτορεπορτάζ και Βίντεο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ- ΜΠΕ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στους οικείους της”, αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το “αντίο” της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Το δικός της “αντίο” στη Μαρία Μαρόγιαννη είπε με ανάρτησή της στα social media, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Όπως έγραψε, “η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με βαθιά οδύνη αποχαιρετά την συνάδελφο Μαρία Μαρόγιαννη.

Η Μαρία γεννήθηκε το 1973 και σπούδασε στη σχολή φωτογραφίας ESP.

Ενεργή φωτορεπόρτερ από το 1995, όπου ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα, φωτογράφισε τα πολιτικά και κοινωνικά τεκτενόμενα σε Ελλάδα και εξωτερικό αρχικά για το πρακτορείο Eurokinissi και από το 1996 υπήρξε από τα πρώτα μέλη του φωτογραφικού τμήματος του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπήρξε δίπλα μας στους δρόμους, στις πολιτικές συναντήσεις, στην ειδησεογραφία, με το ήθος, την ευαισθησία και την αγάπη της για το φωτορεπορτάζ να την ξεχωρίζει.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια τους οικείους και τους συναδέλφους της.

Μαρία Μαρόγιαννη

1973-2025“.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα