Μηχανή του Χρόνου: Έγχρωμο ντοκουμέντο στιγμές μετά τη ρίψη της βόμβας στη Χιροσίμα

Μηχανή του Χρόνου: Έγχρωμο ντοκουμέντο στιγμές μετά τη ρίψη της βόμβας στη Χιροσίμα

Η φωτογραφία ντοκουμέντο μια μέρα μετά τη ρίψη ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα. Οι επιζώντες στέκουν σαστισμένοι μπροστά από τα κατεστραμμένα σπίτια τους. Οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν τα επόμενα χρόνια

Από τη mixanitouxronou.gr:

Στην φωτογραφία βλέπουμε την αποδεκατισμένη Χιροσίμα, μια μέρα μετά την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας από τους αμερικανούς. Ήταν 6 Αυγούστου 1945, στις 8:15 το πρωί. Αν και έχουν περάσει 72 χρόνια, το μέγεθος της καταστροφής δεν μπορεί να ξεχαστεί. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 140.οοο άνθρωποι.

Οι μισοί ακαριαία. Η πυρηνική ακτινοβολία σε συνδυασμό με την πυρκαγιά που κάλυψε τουλάχιστον 4.5 τετραγωνικά χιλιόμετρα της πόλης αποτελείωσε και τον υπόλοιπο πληθυσμό. Όσοι βρέθηκαν κοντά στο σημείο της έκρηξης μετατράπηκαν σε κάρβουνο. Συνειδητοποιώντας αργότερα το μέγεθος της καταστροφής, ο συγκυβερνήτης του αμερικανικού βομβαρδιστικού Enola Gay, που έριξε τη βόμβα στη Χιροσίμα, έγραψε στο ημερολόγιο του:

«Θεέ μου τι κάναμε;»

 

Επτά δεκαετίες αργότερα, η καλλιτέχνης του Photoshop Μαρίνα Αμαράλ, αποφάσισε να δώσει έμφαση σε όλες τις λεπτομέρειες της εικόνας, βάζοντας χρώμα. «Μια μέρα αποφάσισα να αξιοποιήσω την αγάπη μου για την Ιστορία και το ταλέντο μου στο Photoshop.

Ο συνδυασμός ήταν μαγικός. Άρχισα να αποκαθιστώ και να βάζω χρώμα σε φωτογραφίες που ήταν αρχικά ασπρόμαυρες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να βλέπουν την Ιστορία από μια νέα, πολύχρωμη εκδοχή.

Κάθε φωτογραφία, γίνεται πιο ρεαλιστική, πιο δυνατή. Χωρίς να υπάρχει καμία αλλοίωση στο περιεχόμενο τους. Κάθε ολοκληρωμένη δουλειά έχει ερευνηθεί και τεκμηριωθεί», περιγράφει η Αμαράλ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

Μικ Τζάγκερ, Τζακ Νίκολσον, Γουόρεν Μπίτι ή Κατ Στήβενς. Η αποκάλυψη για ποιον γράφτηκε το περίφημο τραγούδι “You are so vain”της Carly Simon
Μια δημοσκόπηση του 1987 για τους πολιτικούς του μέλλοντος. Ο Κούβελας, η Δαμανάκη, ο Ανδριανόπουλος, ο Έβερτ και ο Γεννηματάς. Τι πίστευαν για αυτούς οι νέοι

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα