Μηχανή του χρόνου: Η ‘Πόλη των Νεκρών’. Όλοι οι κάτοικοι πέθαναν στα σπίτια τους

Μηχανή του χρόνου: Η ‘Πόλη των Νεκρών’. Όλοι οι κάτοικοι πέθαναν στα σπίτια τους

Η πόλη στην Οσετία της Ρωσία, με τα 99 σπίτια, στα οποία βρίσκονται άταφοι και νεκροί όλοι οι κάτοικοί τους. Σύμφωνα με την κατάρα όποιος επισκεφτεί το χωριό δεν θα μπορέσει να φύγει

Από τη mixanitouxronou.gr : Είναι γνωστή ως «η πόλη των νεκρών» και θεωρείται η μεγαλύτερη νεκρόπολη του Καύκασου. Οι νεκροί βρίσκονται σε περίτεχνους τάφους, που μοιάζουν με σπίτια. Σύμφωνα με τον θρύλο, τον 18ο αιώνα σοβαρή ασθένεια χτύπησε την περιοχή και στοίχισε τη ζωή στο 90% του πληθυσμού. Οι ασθενείς έχτισαν σπίτια για να απομονωθούν από τον υγιή πληθυσμό και περίμεναν τον θάνατό τους. Όταν πέθαναν οι σωροί τους παρέμειναν μέσα στα σπίτια όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα.

 

Είναι γνωστή ως «η πόλη των νεκρών» και θεωρείται η μεγαλύτερη νεκρόπολη του Καύκασου. Οι νεκροί βρίσκονται σε περίτεχνους τάφους, που μοιάζουν με σπίτια. Σύμφωνα με τον θρύλο, τον 18ο αιώνα σοβαρή ασθένεια χτύπησε την περιοχή και στοίχισε τη ζωή στο 90% του πληθυσμού. Οι ασθενείς έχτισαν σπίτια για να απομονωθούν από τον υγιή πληθυσμό και περίμεναν τον θάνατό τους. Όταν πέθαναν οι σωροί τους παρέμειναν μέσα στα σπίτια όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα.

 

Τα κτίσματα ακολουθούν την αρχιτεκτονική του αρχαίου πολιτισμού που αναπτύχθηκε στον νότιο Καύκασο πριν χιλιάδες χρόνια. Συνολικά υπάρχουν 99 διαφορετικά σπίτια- μαυσωλεία με το παλαιότερο να χρονολογείται τον 12ο αιώνα μ.Χ.. Έχουν απόσταση μεταξύ τους και στους μπροστινούς τοίχους υπάρχουν τετράγωνες οπές, όπου τοποθετούσαν μέσα σε ξύλινες βάρκες τα πτώματα.

Η νεκρόπολη βρίσκεται στην άκρη του οικισμού Νταργκάβς στη βόρεια Οσετία της Ρωσίας

Τα μεγάλα κτίσματα έχουν έως τέσσερις ορόφους ενώ τα μικρότερα είναι μονώροφα. Έχουν κωνοειδείς σκεπές με ραβδώσεις και μπροστά από κάθε σπίτι υπάρχει πηγάδι, όπου οι συγγενείς των νεκρών έριχναν νόμισμα. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, αν το κέρμα χτυπούσε πάνω σε πέτρα σήμαινε ότι ο νεκρός θα πήγαινε στον παράδεισο.

 

Η δόμηση των σπιτιών έγινε με λίθους και κονίαμα

Ένας άλλος θρύλος αναφέρει ότι το μέρος είναι καταραμένο και κάθε ζωντανός  που θα περπατήσει ανάμεσα στα σπίτια του χωριού δεν θα μπορέσει να φύγει. Ωστόσο, το υπέροχο φυσικό τοπίο και το μυστήριο που συντροφεύει τη νεκρόπολη προσελκύει επισκέπτες, οι οποίοι ανεβαίνουν στην κορυφή του λόφου για να θαυμάσουν τη θέα στην καταπράσινη κοιλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

 

Το Μικρασιατικό χωριό – φάντασμα που ερήμωσε μετά την εκδίωξη των Ελλήνων και έγινε αξιοθέατο. Οι Τούρκοι που εγκαταστάθηκαν στο Λιβίσι δεν στέριωσαν ποτέ γιατί σύμφωνα με τον θρύλο οι πρόσφυγες είχαν ρίξει κατάρα
Φσσστ! Το απομονωμένο χωριό του Κάβο Ντόρο που επικοινωνεί με τα σφυρίγματα. Η γλώσσα επινοήθηκε για την προστασία των κατοίκων από επιδρομές και έγινε γνωστή μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Δείτε εικόνες από ψηλά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα