Ο άνδρας, ο οποίος πέθανε τα περασμένα Χριστούγεννα σε ηλικία 90 ετών, αποφάσισε να αφήσει την περιουσία του σε ένα μικρό Γαλλικό χωριό, στο οποίο είχε κρυφτεί για να γλιτώσει από τους ναζί.
Η δικαστική απόφαση έρχεται μετά από αγωγή που κατατέθηκε εναντίον των δυο ιστορικών για δυσφήμηση, σε μια υπόθεση που προκάλεσε έντονη συζήτηση σχετικά με την ελευθερία της επιστημονικής έρευνας στην Πολωνία.
Πάνω από 75 χρόνια μετά τη λήξη του Β' παγκοσμίου πολέμου, η γερμανική δικαιοσύνη κατηγορεί 100χρονο για συνέργεια σε φρικιαστικές δολοφονίες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης την περίοδο 1942-1945.
Ο έφηβος έγραφε στο διαδίκτυο για την επιθυμία του να "σκοτώσει με αέρια" Εβραίους, να κρεμάσει ομοφυλόφιλους, αλλά και να ρίξει σφαίρες σε παρελάσεις τους.
Ο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και ερευνητής του Ολοκαυτώματος Πωλ Ισαάκ Χάγουελ γράφει αποκλειστικά στο News 24/7 για τη σημασία της 27ης Ιανουαρίου με αφορμή τις διηγήσεις του πατέρα του και επιζήσαντα του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, Λεών Χάγουελ.
"Θα τους τιμήσεις μένοντας ζωντανός, επιβιώνοντας από αυτό το μέρος και λέγοντας στον κόσμο τι συνέβη εδώ". Ένα οδοιπορικό μνήμης στο αιματοβαμμένο Άουσβιτς, μέσα από 30 φωτογραφικά καρέ.
Ιστορικής σημασίας η σημερινή δίκη, καθώς πρόκειται για την πρώτη δολοφονία βουλευή στη Γερμανία από το 1945 από ακροδεξιό. Τον δολοφόνησε επειδή εκφραζόταν δημόσια υπέρ των μεταναστών.
Το μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος έστειλε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για "ημέρα περισυλλογής της ανθρωπότητας και ελάχιστο φόρο τιμής στα εκατομμύρια θυμάτων".
Το μήνυμά του με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος έστειλε ο Α. Γκουτέρες, γγ του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για έναν κόσμο, όπου ο αντισημιτισμός και οι νεοναζί είναι φανερά παρόντες.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια τα έβαλε με τον Τραμπ, ενώ ορκίστηκε πίστη στον Τζο Μπάιντεν. Η εκτενής αναφορά στη "Νύχτα των Κρυστάλλων".
"Έχασα την παιδική μου ηλικία, δεν είχα ποτέ τα εφηβικά μου χρόνια. Και τώρα, στα γηρατειά μου, μειώθηκε η ζωή μου κατά ένα χρόνο". Μία επιζήσασα του Ολοκαυτώματος εξιστορεί την ζωή της, ενόσω αφηγείται πως (επι)βιώνει την πανδημία.
Ο Johann Rukeli Trollmann αμφισβήτησε ανοιχτά την ''τελειότητα'' της Άριας φυλής και το πλήρωσε με τη ζωή του. Άφησε όμως πίσω του μία μεγάλη παρακαταθήκη για το πώς είναι να αγωνίζεσαι για την ελευθερία.
Η δημοκρατία και οι κατοχυρωμένες ελευθερίες θα κινδυνεύουν πάντα είτε η απειλή λέγεται Χίλτερ είτε λέγεται Τραμπ. Ο ιστορικός Τίμοθι Σνάιντερ είχε από το 2017 αποδείξει το γιατί.
Μία υπαίθρια έκθεση για τα ελληνικά μαρτυρικά χωριά στήθηκε εν μέσω πανδημίας στο Μύνστερ. Οι σφαγές, οι εκτελέσεις αμάχων και η εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων παραμένουν άγνωστα.
Η σχέση της αντιεβραϊκής νομοθεσίας του ναζιστικού καθεστώτος με τον νόμο περί φυλετικών διαχωρισμών των ΗΠΑ. Γιατί στράφηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Χίτλερ και οι επιτελείς του.
Στις 13 Δεκεμβρίου 1943 διεπράχθη το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου της περιόδου της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα - Η επιχείρηση "Καλάβρυτα" γράφτηκε με αίμα στο βιβλίο της ιστορίας.
Ένας πολιτικός με το όνομα Αδόλφος Χίτλερ κέρδισε μία θέση στις περιφερειακές εκλογές της Ναμίμπια, αλλά ευτυχώς δεν έχει σχέδια για παγκόσμια κυριαρχία.
Πώς ένας Εβραίος, μια μαύρη και ένας Ασιάτης έσωσαν έναν νεοναζί, σε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής. Ο ασθενής με τα ναζιστικά τατουάζ και τα ηθικά διλήμματα του γιατρού μπροστά στο καθήκον.
Η Εσθήρ- Στέλλα Κοέν μια από τους τελευταίους Ρωμανιώτες Εβραίους των Ιωαννίνων, απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών. Έγινε γνωστή μετά την συνάντησή της με τον Γερμανό Πρόεδρο το 2014 στα Γιάννενα.
Θύελλα αντιδράσεων, μετά το άρθρο ενός διευθυντή μουσείου που συνέκρινε τον Τζορτζ Σόρος με τον Χίτλερ και τους Ούγγρους με τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
Φρουρός σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μετανάστευσε στις ΗΠΑ και αποκαλύλφθηκε 75 χρόνια μετά! 0 94χρονος Φρίντριχ Καρλ Μπέργκερ κινδυνεύει με απέλαση και δίωξη για εγκλήματα πολέμου.
Χειρόγραφες ομιλίες του Αδόλφου Χίτλερ πουλήθηκαν σε δημοπρασία στο Μόναχο παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από εβραϊκές ομάδες, ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους νεοναζί. Η τιμή τους ξεπέρασε τις 30.000 ευρώ.
Με το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία της νεοναζιστικής εγληματικής οργάνωσης, δεν θα ξεχαστεί από την ιστορία ότι η τιμωρία, τελικά, επιβλήθηκε από πέντε γυναίκες.
"Όπως έχουμε πει πολλές φορές, με μια δικαστική απόφαση δεν τελειώνουμε με τον ναζισμό. Το θέμα περνά στα χέρια της κοινωνίας" δηλώνουν οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα.
Ο Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν από 176 χρόνια. Η έννοια του Υπερανθρώπου, η εκμετάλλευση του έργου του από τον Χίτλερ, η ψυχική διαταραχή και ο θάνατός του.
Η απόφαση είναι εφέσιμη στο Ανώτατο Δικαστήριο και ο ακροδεξιός βουλευτής δεν οδηγήθηκε αμέσως στη φυλακή. Αν επικυρωθεί η απόφαση, ο Κοτλέμπα θα χάσει επίσης την κοινοβουλευτική του έδρα.
Τα Υπόγεια Ρεύματα ονομάζουν το νέο τους τραγούδι "Το Σκατό του Φιδιού" και στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού, λίγο πριν τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ενόψει της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, κάποιοι βάνδαλοι βεβήλωσαν το Εβραϊκό Νεκροταφείο στην Αθήνα, υπογράφοντας με τα αρχικά των SS δίπλα από την κεντρική είσοδο.
Όχι μόνο αντάλλαζαν εικόνες του Χίτλερ αλλά ακόμα αναρτούσαν κατασκευασμένες εικόνες με πρόσφυγες σε θαλάμους αερίων οι 29 αστυνομικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Ακροδεξιά και Νέα Εποχή είναι πιο κοντά απ' ό,τι ίσως νομίζουμε, με τις θεωρίες συνωμοσίας σε συνδετικό ρόλο, σε μια φαινομενικά, επανάληψη της πιο μαύρης στιγμής της παγκόσμιας ιστορίας.
Ο Σλοβάκος Γιόζεφ Κόβανετς, πριν 2 χρόνια έπεσε σε κώμα αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.
Χρήστης του Google Earth παρατήρησε κάτι πολύ περίεργο στην Ανταρκτική, φουντώνοντας διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, που περιελάμβαναν από μια μυστική βάση των Ναζί έως έναν εξωγήινο πολιτισμό.
Κάθε χρόνο στις 2 Αυγούστου τιμάται η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά, για να υπενθυμίσει σε όλους τον αφανισμό που υπέστησαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για το ''ξεχασμένο'' Ολοκαύτωμα μιλά στο News 24/7 ο καθηγητής Ιστορικής Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Κρητικός.