Αφρική, Ιράν και λιανική ρεύματος ‘βλέπει’ ο όμιλος Μυτιληναίος

Αφρική, Ιράν και λιανική ρεύματος ‘βλέπει’ ο όμιλος Μυτιληναίος

Η αιχμή του δόρατος του Ομίλου Μυτιληναίου για την φετινή χρονιά

Η συνέχιση της εξωστρεφούς δραστηριότητας της εταιρείας ΜΕΤΚΑ σε χώρες που δημιουργούν ευκαιρίες, όπως το Ιράν αλλά και χώρες της Αφρικής, και ταυτόχρονα η ενεργότερη παρουσία στη λιανική ρεύματος στη χώρα μας μέσω της Protergia θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του Ομίλου Μυτιληναίου για την εφετινή χρονιά.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στους αναλυτές κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2015, στη λιανική του ρεύματος, αν και ακόμη τα μερίδια των ιδιωτών εναλλακτικών προμηθευτών είναι μικρά, ο ρυθμός αύξησης είναι αξιοσημείωτος και αναμένεται να δοθεί έμφαση και την υπόλοιπη χρονιά. «Το σκεφτήκαμε καλά για να μπούμε στην αγορά της λιανικής αλλά από τη στιγμή που το αποφασίσαμε όλος ο όμιλος είναι πίσω από την Protergia και την υποστηρίζει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη ΜΕΤΚΑ, τη θυγατρική του Ομίλου που «χτίζει» έργα ηλεκτροπαραγωγής διεθνώς, αποκάλυψε ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας (η αξία δηλαδή των έργων που έχει αναλάβει αλλά δεν έχει ακόμα υλοποιήσει) φτάνει πλέον το 1,2 δισ. ευρώ και έχει αυξηθεί κατά 170 εκατ. ευρώ με ένα νέο έργο στη Γκάνα. Προανήγγειλε μάλιστα και νέες ανακοινώσεις για τη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, η οποία  εμφανίζει σημαντικό ενδιαφέρον, όπως όλη η περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που η διοίκηση εισηγήθηκε τον περιορισμό των επιστροφών προς τους μετόχους, προκειμένου να υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων στην Αφρική.

Σε αντίθεση με τα ώριμα έργα στην Γκάνα, η περίπτωση του Ιράν αν και ενδιαφέρουσα, χρονικά τοποθετείται για το τέλος του έτους ή και για το 2017, καθώς παρά τη συμφωνία για κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου για λογαριασμό μεγάλης τοπικής εταιρείας, τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν με την διατήρηση των κυρώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ, καθιστούν αδύνατη την τραπεζική χρηματοδότηση. Πάντως εκτός από τις κατασκευές, ενδιαφέρον για συνεργασίες στο Ιράν υπάρχει και σε άλλους τομείς όπως η βιομηχανία και ειδικότερα το αλουμίνιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα