Μισθούς στα 300€ για να επενδύσουν στην Ελλάδα, ζήτησαν 11 πολυεθνικές

Μισθούς στα 300€ για να επενδύσουν στην Ελλάδα, ζήτησαν 11 πολυεθνικές
Στιγμιότυπα από την πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στο ΙΚΑ,στο Υπουργειο Εργασίας και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους.Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις μετατάξεις και τις απολύσεις που προβλέπει το μνημόνιο 3,Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Μισθούς πείνας για επενδύσεις στην Ελλάδα απαιτούν 11 πολυεθνικές. "Δεν καταλαβαίνουμε τη χρησιμότητα του κατώτατου μισθού" είπαν στον Κ. Χατζηδάκη

Μείωση ημερομισθίων για νέους άνεργους που θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο ζήτησαν από την κυβέρνηση εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής”,  οι εκπρόσωποι των εταιρειών είχαν σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης την προηγούμενη βδομάδα.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και συμμετείχαν σε αυτήν όλες οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και ανακοίνωσαν πρόσφατα επέκταση των δραστηριοτήτων τους.

Οι εκπρόσωποι ζήτησαν περιορισμό της γραφειοκρατίας, μείωση του κόστους ενέργειας και απλοποίηση των διαδικασιών για παραγωγικές δραστηριότητες και στη συνέχεια προχώρησαν και στο παρασύνθημα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησαν μείωση ημερομισθίων, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου.

“Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου. Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα χρήματα, για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα” πρότεινε ένας εκ των εκπροσώπων.

Σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”, η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, ήταν ότι θα διαβιβάσει το αίτημά τους.

Όταν ρωτήθηκαν για τι μισθούς μιλάνε, οι εκπρόσωποι απάντησαν “250 ως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα”

Όπως αναφέρει η εφημερίδα,  τέθηκε και το ζήτημα της προμήνυσης, καθώς οι πολυεθνικές ζητούν να μειωθεί η διάρκειά της. Πρόκειται για την χρόνο προειδοποίησης ενός υπαλλήλου, ώστε να του καταβληθεί μικρότερη αποζημίωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα