Στουρνάρας: Εντός των στόχων τα έσοδα από τον φόρο στο πετρέλαιο και το τέλος στη ΔΕΗ

Στουρνάρας: Εντός των στόχων τα έσοδα από τον φόρο στο πετρέλαιο και το τέλος στη ΔΕΗ
ΒΟΥΛΗ--ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 --ΨΗΦΙΣΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Αισιόδοξος ο υπουργός Οικονομικών για την πορεία των εσόδων.Τι είπε μιλώντας στη Βουλή

Εντός των στόχων της κυβέρνησης για το 2012, κινούνται τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων, όπως επίσης και τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων που εισπράττεται από τη ΔΕΗ, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Απαντώντας σε βολές της αντιπολίτευσης (αλλά εμμέσως και σε χθεσινές αιτιάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη), ο υπουργός Οικονομικών παρατήρησε πως τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο «κινούνται εντός στόχων, φτάνοντας τα 4,5 δισ. έναντι στόχου 4,562 δισ. παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αύξηση του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά το «χαράτσι» της ΔΕΗ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι εισπράξεις «έχουν ήδη αγγίξει τον στόχο και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να τον ξεπεράσουν κατά 200 εκατ. ευρώ».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών από τους κυβερνητικούς του εταίρους, για μεταθέσεις εφοριακών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «πιστεύουμε στην αξιοκρατία» και παρέπεμψε στη χθεσινή, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα