Πακέτο 185 εκατ. ευρώ στους δήμους με απόφαση Σταϊκούρα

Πακέτο 185 εκατ. ευρώ στους δήμους με απόφαση Σταϊκούρα
Εξωτερική άποψη του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών Eurokinissi

Ζεστό χρήμα στους δήμους με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Θα δοθούν 185 εκατομμύρια ευρώ εντός του μήνα

Σε 185 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα δοθεί στους δήμους εντός του μήνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, 150 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για επενδυτικές δαπάνες (ΣΑΤΑ) και 35 εκατομμύρια ευρώ έναντι οφειλομένων προηγούμενων οικονομικών ετών.

Να σημειωθεί πως τα ποσά αυτά είναι επιπλέον των τακτικών μηνιαίων αποδόσεων των ΚΑΠ προς τους Δήμους.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη την προϋπολογισθείσα -για επενδυτικές δαπάνες- απόδοση προς τους Δήμους για το οικονομικό έτος 2012, τη θετική πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2012 (στοιχεία δεκάμηνου – Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού) και τις εκτιμήσεις για την πορεία των χρηματικών διαθεσίμων κατά το μήνα Νοέμβριο 2012.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα