Σουλτς: Πρέπει να υπάρξουν άμεσες αποφάσεις για την Ελλάδα

Σουλτς: Πρέπει να υπάρξουν άμεσες αποφάσεις για την Ελλάδα
Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα στενεύουν και τόνισε την ανάγκη για άμεσες αποφάσεις

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κάλεσε σήμερα τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε άμεσες αποφάσεις για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

“Θα υπάρξει μια κοινή γραμμή Γερμανίας-Γαλλίας αλλά πρέπει να συναινέσει και η ελληνική πλευρά” δήλωσε ο κ. Σουλτς που επισήμανε ότι πρέπει  “να αποφύγουμε την ταπείνωση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού”.

Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωζώνης σε περίπτωση αποτυχίας επίλυσης της ελληνικής κρίσης, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Σουλτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ότι πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα χωρίς να ταπεινώσουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη συμμετοχή του στην έναρξη της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης, ανέφερε ότι η ιδέα περί της δημιουργίας ενός οργανισμού αξιοποίησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα μπορούσε να έχει στο ενεργητικό του περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου αξίας περί τα 50 δισ. ευρώ, ανέφερε πως πρόκειται για μια παλαιότερη ιδέα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την οποία όπως ανέφερε η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδεχτεί υπό τον όρο ότι θα είχε την ευθύνη της διαχείρισης.

Ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως “Στο ταμείο θέλουμε να μεταφερθούν τα ενεργητικά από τις ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για το χρέος, πρέπει άρα να υπάρχει κάποια επιτήρηση.

Τα χρήματα από ιδιωτικοποιήσεις δεν μπορούμε να τα βάλουμε σε ταμείο που δεν θα ανήκει στην Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί τεχνική φόρμουλα, αλλά είναι αδιανόητο να μη συμμετέχει η ελληνική πλευρά στη διαχείριση αυτού του ταμείου με τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις”.

“Να εξετάσουμε σε ποιον θα ανήκει το ταμείο για τα δημόσια αγαθά της Ελλάδας. Δεν γίνεται να μη συμμετέχει και η Ελλάδα.  Στο ταμείο θα υπάρξει μία ρευστοποίηση εθνικών αγαθών, δεν γίνεται να τοποθετήσουμε αυτά τα χρήματα σε ένα ταμείο που δεν θα ανήκει στην Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα