Στο δρόμο που χάραξαν οι ΗΠΑ

Στο δρόμο που χάραξαν οι ΗΠΑ

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εθνικοποιεί την Bradford and Bingley ενώ στήριξη ύψους 11,2 δις ευρώ έλαβε η βελγική Fortis

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- η μια μετά την άλλη- προσφέρουν στήριξη στις τράπεζες που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εθνικοποιήσει και την Bradford and Bingley, προσφέροντας 50 δισεκατομμύρια λίρες για να αναλάβει τα χρέη και τα δάνεια που έχει εκταμιεύσει η τράπεζα, ώστε να διασφαλίσει την σταθερότητα της βρετανικής οικονομίας. Παράλληλα, θα προσφέρει 18 δις λίρες γαι να διευκολύνει την πώληση του δικτύου της Bradford and Bingley στην ισπανική Santander.

Εν τω μεταξύ, ο τέταρτος μεγαλύτερος τραπεζικός και ασφαλιστικός όμιλος του Βελγίου Fortis έλαβε οικονομική στήριξη ύψους 11,2 δις ευρώ από τις κυβερνήσεις του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου καθώς την περασμένη κατέρρευσε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην τράπεζα. Η Fortis είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα που εξαγοράζεται προκειμένου να διασωθεί .

(Πηγή:Associated Press, Bloomberg)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα