Ο Μιχάλης Νουρλόγλου, το κυνήγι των βραβείων και η γαστρονομία στην Ελλάδα
Διαβάζεται σε 2'
Τι πιστεύει για τα βραβεία; Πού οδεύει η υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα; Τι του έδωσαν τα χρόνια στο εξωτερικό; Και ποια είναι τα δικά του στέκια για φαγητό; Ακόμα, δύο προτάσεις πεντανόστιμες και η ιστορία του παστινακίου.
- 15 Νοεμβρίου 2025 23:03
Μετά τον Άνταμ Κοντοβά, τον Δήμο Μπαλόπουλο, τον Γιάννη Δαββέτα, τον Χριστόφορο Πέσκια, τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση, τον Θανάση Τσαγκλιώτη, και τον Σταύρο Βαρθαλίτη, ήρθε η ώρα για τον Μιχάλη Νουρλόγλου. Τι πιστεύει για τα βραβεία; Πού οδεύει η υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα; Τι του έδωσαν τα χρόνια στο εξωτερικό; Και ποια είναι τα δικά του στέκια για φαγητό; Ακόμα, δύο προτάσεις πεντανόστιμες και η ιστορία του παστινακίου.
Στις προτάσεις της εβδομάδας πάμε στην Πλατεία Πλυτά, που συνδυάζει την αίγλη και τη ζεστασιά της γειτονιάς με την υπογραφή κορυφαίων σεφ. Δεύτερη πρόταση το Beefbar Athens για brunch στην ηλιόλουστη πλευρά της πόλης.
Το «Mήνυμα του κοινού» έρχεται από την Αργυρώ που ακούει τα επεισόδια back-to-back και βρίσκει ενδιαφέρον το back story για τις κουζίνες.
Στις «Ιστορίες φαγητού» μιλάμε για το παστινάκι, ένα «ξεχασμένο» λαχανικό που επιστρέφει. Πρόκειται για ρίζα που μοιάζει με λευκό καρότο με μια πιο γήινη, γλυκιά γεύση με νότες ξηρών καρπών και βουτύρου, ειδικά όταν ψηθεί.